Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir seg aldri

Gianfraco Zola (37) ble matchvinner i den italienske cupen.

(Dagbladet.no): Gianfranco Zola (37) har en fantastisk fotballkarriere å se tilbake på. Men den lille italieneren, som tok over Maradonas trøye nummer 10 i Napoli for 15 år siden, fortsetter å skape magiske fotballøyeblikk.

I kveldens åttedelsfinale i den italienske cupen, slo nemlig veteranen til igjen. Klubben hans, Cagliari, slo ut tittelholder Lazio på dramatisk vis - med bitte lille Zola i hovedrollen.

Cagliari vant den første kampen 2-1 hjemme, og de måtte derfor score på Olympico i Roma i kveld. Men det så lenge bra ut for Lazio, som ligger på 9. plass i Serie A.

I nettaket

Fillipini og Rocchi scoret hvert sitt mål for Lazio, men så dukket Conti opp ni minutter før slutt og reduserte til 2-1. Dermed ble det ekstraomganger på Olympico.

Og da dukket selvsagt ringreven Zola opp.

Tidenes beste Chelsea-spiller satte ballen rett opp i nettaket 12 minutter ut i første ekstraomgang, og da hjalp det ikke at Rocchi scoret sitt andre for dagen og sørget for Lazio-seier.

For med to bortemål, går Cagliari videre på flere scorede bortemål.

Flo-mål opp i røyk

For Siena ble det en svart, røykfull dag. I det første oppgjøret i cupen, scoret Tore Andre Flo to mål på Olympico og sørget for sjokkseier til Siena over Roma. Men i dagens returoppgjør, kom florentinerne ned på jorda.

Roma vant hele 5-1 - uten Flo på laget.

Nyinnkjøpte Maccarone ble foretrukket foran stryningen og scoret Sienas eneste mål på straffe.

Kampen ble stoppet da tilreisende Roma-supportere utløste brannfakler. Hele banen var røyklagt, og det tok 75 minutter før tilskuer Tore Andre Flo kunne fortsette å se på ydmykelsen av laget sitt.

HOLDER SEG GODT: Gianfranco Zola fortsetter å score mål. Her mot Chievo 5. desember i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media