Gir seg ikke

Torbjørn Yggeseth vil lage nye regler for å hindre jentene i å hoppe skiflyging.

Gjennom hele Vikersund-helgen hadde FIS' hoppkomitésjef telefonsamtaler med sine komitékolleger, skriver VG.

- Jeg har snakket med dem flere ganger nå. Og vi er enige om at reglene må gjøres helt klare så vi unngår dette neste år, og gjerne året etter, sier Torbjørn Yggeseth.

Dagens FIS-regler sier at det er opp til juryen å avgjøre hvilke skihoppere som er kvalifisert til skiflyging. Yggeseth vil endre ordet skihopper til mannlig skihopper for å forhindre jenter både i konkurransen og som prøvehoppere.

- Ikke jenter

- Det skal stå klart og tydelig at det må være gutter. Kanskje til og med en ekstra setning om at det ikke skal være jenter, forklarer Yggeseth.

Fire kvinnelige prøvehoppere ble tatt imot med jubel fra publikum og satte perser gjennom helgen. Lengst var Anette Sagen og svenske Helena Olsson med 174,5 meter.

- Jeg ser fortsatt ikke hva vi fikk ut av at jentene var med. Kanskje flere tilskuere. Vi må skåne juryen slik at dette ikke skjer igjen. De skal ikke utsettes for så mye press før et renn, mener FIS-lederen.

Avgjøres i juni

Anette Sagen har stått i spissen for kvinnenes kamp for å få hoppe skiflyging og var godt fornøyd med innsatsen under helgens kontinentalcup.

- Jeg mener vi har bevist at vi kan nå. Jeg regner med at vi får være prøvehoppere i neste skiflygingsrenn. Noe annet er bare tull, sier Sagen til VG.

Om Sagen og hennes kvinnelige kolleger får fortsette å hoppe skiflyging eller ikke avgjøres på FIS-kongressen i Miami i juni.

(NTB)

TELEFON:</B> Torbjørn Yggeseth snakket mye i telefon med kollegene i hoppkomitéen i helga.