Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir seg på landslaget

Johnny Jensen, Jan-Thomas Lauritzen, Glenn Solberg og Frode Hagen.

En ventet blåmandag for Gunnar Pettersen denne uka. Fire virkelige veteranmenn takker nei til håndballandslaget for menn.

Kvartetten har spilt hele 744 seniorlandskamper for Norge: Glenn Solberg (122), Frode Hagen (188), Jan-Thomas Lauritzen (254, rekord) og Johnny Jensen (180).

- Glenn og Frode sa tidlig ifra om at satsingen bare gjaldt EM. For de to andre var vi gjennom en prat for et år siden rett etter VM. Da sa da også at de siktet et år fram. Begge sliter også med litt småskader. Derfor blir det for vrient å kombinere landslag med klubb og familie. Nå er det avklart, og jeg var ikke overrasket, sier Gunnar Pettersen til NTB.
Mange kamper forsvinner
- Det «forsvinner» jo en god del kamper ut av laget nå. På den annen side betyr det at de andre - de som ikke har spilt så mye - nå får muligheten til å vise at de er så gode som de sier og føler de er.

Norge skal spille OL- og VM-kval i mai-juni.

Etter bortfallet ser det meget vrient ut med tanke på OL. Mot lag som Frankrike, Spania og Tunisia (to lag videre), må et lite norsk håndballmirakel til for å sikre Beijing-plass.


Bør gå
VM-kvalifiseringen mot Ukraina bør gå uansett.

- Vi må nå kanskje også vurdere å tenke litt annerledes. Skal vi fortsette med det samme forsvarsspillet eller er det på tide å gjøre noe nytt? Vi får se, sier GP.

Norge ble nummer seks i EM på hjemmebane.

Pettersen overtok landslaget høsten 2001.

(NTB)

SLUTT: Glenn Solberg og Johnny Jensen takker nei til videre spill på landslaget i håndball. Foto: Scanpix
SLUTT: Glenn Solberg og Johnny Jensen takker nei til videre spill på landslaget i håndball. Foto: Scanpix Vis mer
image: Gir seg på landslaget
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media