Gir seg på landslaget

For krevende for Heidi Tjugum.

Heidi Tjugum har trukket seg fra videre satsing på håndballandslaget.

Hun vil dermed ikke delta på samlingen som starter i Sandefjord onsdag eller på de kommende samlingene med laget.

- Hjertet mitt blør for denne avgjørelsen. Det er en hard erkjennelse og avgjørelsen var ikke enkel, sier Heidi Tjugum til speaker.no.

OL-gullet er det eneste Tjugum mangler for å komplettere premiesamlingen som fra tidligere består av både EM- og VM-gull med kvinnelandslaget i håndball. Fra OL har Tjugum tidligere sølv fra Barcelona i 1992 og bronse fra Sydney i 2000.

I år skulle hun komplettere samlingen med gull i Beijing, men nå kaster hun inn håndkleet.

Hun har helt siden comebackplanene på landslaget begynte å rulle i fjor høst trent med OL-gull i blikket. Mandag var det stopp og avgjørelsen ble meddelt landslagssjef Marit Breivik på telefon.

- Jeg hadde det veldig tungt både før og etter at jeg snakket med Marit Breivik. Jeg har fremdeles veldig lyst på OL-gull. Det er likevel et hjerte og en hjerne et eller annet sted som sier at dette ikke går. Jeg sitter likevel igjen med følelsen av at jeg har gjort mer enn et ærlig forsøk, sier Tjugum.

- Heidi har godt forutsetninger for å vurdere sine egne muligheter. Det respekterer jeg fullt ut, sier landslagstrener Marit Breivik til handball.no.

SLUTT: Heidi Tjugum har hatt en fantastisk landslagskarriere for Norge, men nå er det over. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
SLUTT: Heidi Tjugum har hatt en fantastisk landslagskarriere for Norge, men nå er det over. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

- Det har vært inspirerende at hun hadde motivasjon til å være med i oppkjøringen.

Breivik påpeker at Norge har et sterkt målvaktsteam i de tre øvrige målvaktene som kjemper om plass på laget til OL i Beijing. De tre er Katrine Lunde Haraldsen, Terese Pedersen og Kari Aalvik Grimsbø.

(NTB)

Gir seg på landslaget