Gir seg selv munnkurv

Åge Hareide ringte sjøl til Erik Solér i går for å fortelle ham hvor dårlig han likte utspillet om at Nils Arne Eggen bør trekke seg nå. Etter Dagblad-intervjuet mandag har Hareide nå bestemt seg for å holde kjeft resten av året.

Den påtroppende RBK-treneren er nemlig lut lei av alle som prøver å sette ham opp mot Nils Arne Eggen.

- Det startet med intervjuet i Dagbladet mandag, og fortsatte onsdag. Det finnes ikke et snev av en konflikt mellom meg og Nils Arne Eggen. Og jeg kommer ikke til å tråkke folk på tærne mer. Derfor har jeg bestemt meg for at alt som skal sies om framtida, det tas etter sesongen. Jeg legger rett og slett lokk på det, sier Hareide til Dagbladet.

- Men jeg skjønner at dere journalister spør om dette. Dere er jo ikke dumme, og skjønner hva som selger, ler han.

- Ikke et ord

Hareide tror ikke det rabalderet som kom etter Dagblad-intervjuet har forstyrret Rosenborg i oppkjøringen til Lyon-kampen.

- Nei, det tror jeg ikke.

Men Hareide liker ikke at RBK-miljøet blir konfrontert med framtida.

- Jeg gidder ikke lenger å snakke åpent om dette, og kommer til å være på vakt for vinklinger og hva som blir skrevet. Poenget er at det blir feil når Nils Arne må bruke energi på å svare på spørsmål om noe jeg har sagt. Og det blir feil når to personer blir satt opp mot hverandre.

- Men styrken til Rosenborg har jo vært den enorme åpenheten på Lerkendal?

- Ja, og den skal ikke forandres. Den dagen jeg tar over skal jeg være åpen om alt, men jeg kommer ikke til å si et eneste ord om framtida før Eggen slutter.

Hareide kom hjem til Norge i går formiddag, og fant uttalelsene fra Erik Solér om at Eggen burde gå av, klint opp på førstesidene både i Dagbladet og VG.

- Jeg synes ikke noe om det der. Uttalelsen er rett og slett litt urettferdig, og helt unødvendig. Jeg ringte sjøl til Erik for å si det. Vi kjenner hverandre godt, og har vært kamerater siden vi spilte på landslaget sammen. Men jeg respekterer jo at Erik må få mene hva han vil, sier Hareide.

Defensive

Det eneste Hareide ønsker å si noe om, er den jobben han faktisk gjør for Rosenborg - nemlig å kartlegge de kommende mesterligamotstanderne. Onsdag så han Ajax.

- Ajax var jo ultradefensive, og fikk Inter til å gå i stå. Men jeg regner ikke med at de vil spille sånn på Lerkendal. Jeg håper de vil angripe. Det passer bedre for Rosenborg.

HOLDER MUNN: Åge Hareide orker ikke mer mas om likhetene og ulikhetene mellom Nils Arne Eggen og seg selv. Derfor velger han å være taus om RBK-framtida fram til han tar over etter nyttår.