Toppserien

Gir seg som Vålerenga-trener

Monica Knudsen gir seg som hovetrener med umiddelbar virkning. Nå skal hun over i rollen som utviklingssjef.

FERDIG: Monica Knudsen. Foto: NTB/Scanpix
FERDIG: Monica Knudsen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Monica Knudsen er ferdig som hovedtrener i Vålerenga. Det melder klubben selv tirsdag ettermiddag.

Hun har ledet laget siden høsten 2017, og hadde opprinnelig kontrakt som hovedtrener ut neste sesong.

Monica Knudsen har vært sykemeldt fra trenerjobben i høst. Det gjorde at klubben har fått tid til å jobbe med trenerkabalen inn mot neste år ei stund.

Knudsen går over i sin nye rolle etter eget ønske.

- Vi har jobbet med dette ei stund, for vi visste at Monica kom til å være sykemeldt over en lengre periode. Spørsmålet var hva hun ville da hun skulle tilbake. Da passer det perfekt for oss at hun ville ha denne rollen som utviklingssjef, sier sportssjef Eli Landsem til Dagbladet.

Får ansvar både for spillere og trenere

Gullvinneren fra Sydney-OL i 2000 skal over i en utviklingssjefsrolle klubben har opprettet etter å ha blitt valgt ut som en av tolv utviklingsklubber i Norge av NFF.

For å håndtere dette på en best mulig måte, har klubben nå opprettet stillingen Knudsen skal over i.

- Hun blir utviklingssjef, hvor hun får ansvaret for spillere far 12 år og opp til A-laget. Det er både trenerutvikling og spillerutvalg, for vi har som ambisjon å bli best på hele biten rundt talentutvikling, sier Landsem.

Jakter ny trener

Foreløpig er det uklart hvem som tar over som hovedtrener for cupfinalisten i 2020.

Klubben har nå snevret inn kandidatlisten de begynte å jobbe med i høst. Nå håper de å ha ei løsning for 2020 på plass om kort tid.

- Vi har en short-list, også har vi begynt å intervju disse. Målsetninga er at vi har det på plass innen to til tre uker, sier sportssjefen.

Landsem har selv ledet lagt i høst. På spørsmål om hun er aktuell som hovedtrener neste år, svarer hun kontant nei.

UNISONT NEI: Chelsea-trener Emma Hayes vil ha mindre mål i kvinnefotballen. Det vil ikke Ingrid Hjelmeseth, Guro Reiten eller Cecilie Fiskerstrand høre snakk om. Video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet TV. Vis mer

- Jeg vil ikke ha den jobben. Det blir for mye, og tida strekker ikke til. Jeg er såpass gammel, og må ta vare på de andre jobbene jeg har. I høst har det gått veldig bra, for apparatet har fortsatt på samme vis, også har jeg gått inn som en slags manager, sier hun og fortsetter:

- Jeg har jobbet tett på Monica hele veien. Jeg har såpass med erfaring at jeg visste at det kom til å gå bra, sier Landsem, som kommer til å sitte på benken ut sesongen, som avlusttes med cupfinalen mot LSK kvinner lørdag 23. november i Telenor Arena.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer