Gir unge «tullinger» skylda for dopingproblemer

- En del unge utøvere er desperate etter å vinne.

NITRIST: David Rudisha er synes det er uheldig med dopingproblemene i kenyansk idrett. Her fra han vant gull under VM i 2015 på 800 meter. Foto: AFP PHOTO / GREG BAKER
NITRIST: David Rudisha er synes det er uheldig med dopingproblemene i kenyansk idrett. Her fra han vant gull under VM i 2015 på 800 meter. Foto: AFP PHOTO / GREG BAKER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

David Rudisha, verdensrekordholderen på 800 meter, er ikke i tvil om hvem som har skylden for de dopingproblemene som herjer kenyansk friidrett.

- Årsaken til problemene er at det finnes en del unge utøvere som er desperate etter å vinne løp og tjene store penger på idretten. Dette må det bli en slutt på. Jeg håper virkelig at dette landet kommer seg tilbake på riktig spor igjen, og at vi så raskt som mulig kan få gjenopprettet tilliten og troverdigheten vår, sier mellomdistanseløperen.

27-åringen vant OL-gullet på 800 meter i London-OL med ny verdensrekord for snart fire år siden. Han legger ikke skjul på at han føler seg stresset og presset over alle beskyldningene om omfattende doping i kenyansk friidrett.

I flere tiår har kenyanske løpere vært blant de mest dominerende. I maraton har løperne fra det østafrikanske landet nærmest vunnet rubb og rake, men i løpet av de siste tre årene har 40 av landets løpere blir tatt for dopingbruk.

Nå har landet fått frist på seg til april med å innføre et nytt og bedre antidopingregime. Det er Verdens antidopingbyrå (WADA) som presser på. Skjer det ikke omfattende endringer, er utestengelse fra Rio-OL riset bak speilet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer