Gir ut bok: - Alkohol, kvinner og gambling

Nicklas Bendtner skal fortelle sin versjon om opp- og nedturene, både på og utenfor banen.

STJERNESPILLER: Nicklas Bendtner i debuten for København. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
STJERNESPILLER: Nicklas Bendtner i debuten for København. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nicklas Bendtner (31) er kanskje ikke lenger Danmarks beste fotballspiller, men han er fremdeles den kanskje aller største stjerna.

Spissen har vært i søkelyset siden han slo gjennom i ung alder og dro til Arsenal. I motsetning til andre danske stjerner, som Christian Eriksen, har Bendtner også hatt en tendens til å gjøre seg bemerket utenfor fotballbanen.

F.C. København-spilleren har fylt metervis med spalteplass opp gjennom åra, men nå skal han fortelle historien med egne ord. Neste måned gir Ståle Solbakkens elev ut en selvbiografi.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Vill, gøy og hard

«Nicklas Bendtner - Begge sider» utkommer på Politikens Forlag 5. november, og er skrevet av forfatter og journalist Rune Skyum-Nielsen.

- I januar satte jeg meg ned og fortalte min historie til en forfatter, som jeg turte å være dønn ærlig overfor, skriver Bendtner om prosessen.

De to skal ha pratet sammen over en periode på to måneder, hvor fotballspilleren delte historier om alt fra sportslige høydepunkter til «alkohol, kvinner og gambling», skriver forlaget.

- Det var en vill, gøy og til tider hard tur «down memory lane», men heldigvis kan det brukes til noe. Det har gjort meg klokere på hvem jeg er, hvem jeg gjerne vil være, og hvorfor ting har blitt som de har blitt. Derfor ser jeg fram til å dele min historie med verden, skriver Bendtner på Instagram.

Mer opptatt av penger

I Norge er dansken mest kjent for sitt opphold i Rosenborg. Bendtner ble toppscorer i sin første sesong i Eliteserien, men siden begynte ting å gå nedover for stjernespilleren.

På slutten var han ikke lenger ønsket på treningsfeltet, og var sjelden til stede i Trondheim. Mange stusset over at RBK betalte millionlønning til en spiller som ikke var med på trening eller i kamp, og Bendtner har i etterkant innrømmet av at han var mer opptatt av penger enn å spille fotball.

Til slutt ble han snappet opp av et København i spisskrise. Bendtner har foreløpig bare startet én kamp for hovedstadsklubben, og har kommet inn fra benken i tre kamper. Han må foreløpig vente på sin første nettkjenning i sin nye klubb.

31-åringen har uansett blitt tatt imot som en helt, og virker svært tilfreds med å være tilbake i hjemlandet.

- Jeg mener fortsatt at FCK er det beste laget i Norden. Det tror jeg ikke noen er i tvil om, har han uttalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer