- Gir vann på mølla til dem som kaller oss et nesten-lag

Norsk drømmestart ødelagt av marerittminutter.

SKJØT SEG BORT: Vanligvis treffsikre Håvard Tvedten misbrukte to gigantiske kontringsmuligheter i avgjørende sluttminutter.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SKJØT SEG BORT: Vanligvis treffsikre Håvard Tvedten misbrukte to gigantiske kontringsmuligheter i avgjørende sluttminutter.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIXVis mer

NORRKÖPING (Dagbladet): Ungarn - Norge 26-23.

De norske gutta spilte i perioder drømmehåndball, men de rotet det til for seg selv det siste kvarteret.

Da mistet de ledelsen de hadde hatt gjennom hele kampen og det endte med tap i den særdeles viktige VM-kampen mot Ungarn.

- Det er surt at vi ikke klarer å avgjøre når det blir tett og jevn. Jeg skjønner hvis dette gir vann på mølla til dem som kaller oss et nesten-lag, sier målvakt Ole Erevik til TV 2, som igjen gjorde mange redninger, men som igjen ble sviktet av eget forsvar.

Norge har fortsatt gode muligheter til å gå videre - men det blir vanskelig å få med seg poeng inn i mellomspillet nå.

Utmerket start Drømmestarten til Norge var så fantastisk at det selvfølgelig ikke kunne vare mot en så god motstander. I sju minutter og 40 sekunder herjet de norske gutta fullstendig.

Forsvaret og Ole Erevik var fremragende. Flyten i angrep var oppskriftsmessig og hele backrekka scoret. Norge scoret seks før ungarerne fikk sitt første.

BRÅSTOPP: Det stokket seg fullstendig i det norske angrepsspillet utover i kampen. Heller ikke defensivt, var det overbevisende innsats av Kristian Kjelling (t.v.), Håvard Tvedten og kompani.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
BRÅSTOPP: Det stokket seg fullstendig i det norske angrepsspillet utover i kampen. Heller ikke defensivt, var det overbevisende innsats av Kristian Kjelling (t.v.), Håvard Tvedten og kompani.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

De som var usikre på kapasiteten i dette laget fikk en kontant svar. Toppnivået er veldig høyt.

- Men dette blir uvesentlig nå, så lenge vi taper. Vi var ikke gode nok og kalde nok i dag heller, sier en skuffet Erevik til Dagbladet.

Ungarn klarte derimot å spille seg inn i kampen igjen. Erevik fikk dårligere hjelp av forsvaret da han slapp inn ti skudd på rad. Inn mot pause bedret det seg litt igjen i begge ender.

Takket være en Bjarte Myrhol-scoring på tampen gikk Norge til pause med en tomålsledelse (14-16).

Mistet ledelsen I starten av andreomgangen ble Norge stilt overfor en skikkelig manndomsprøve, da de måtte spille fire mot seks i ett minutt og 45 sekunder. Den besto de med glans. Perioden endte 0-0 - noe som definitivt ga gutta en enda sterkere tro på seier.

Norge rykket opp i en firemålsledelse etter dette, men drøyt 47 minutter inn i kampen kom Ungarn seg første gang likt med Robert Hedins menn i målprotokollen (21-21).

Tre minutter seinere skjøt ungarerne seg opp i ledelsen.

FRISKMELDT: Steinar Ege var tilbake etter omgangssyken, men han satt bare på benken - bortsett fra et straffekast mot slutten av kampen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FRISKMELDT: Steinar Ege var tilbake etter omgangssyken, men han satt bare på benken - bortsett fra et straffekast mot slutten av kampen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Da Myrhol reduserte til 24-22 drøyt fem minutter før slutt hadde Norge gått 13 minutter uten scoring. Sånt mot slutten av en kamp pleier å bli skjebnesvangert.

- Ungarn møtte oss høyere i andreomgangen og da skulle vi sluppet ballen mer - slik at de måtte løpt. De har tunge spillere så vi ville fått rom på linja og kanten. I stedet mistet vi all rytme og flyt i angrepsspillet, sier Hedin til Dagbladet.

Kristian Kjelling scoret også ett i sluttminuttene - men det var ikke nok. Håvard Tvedten misbrukte to kontringssjanser mot slutten. Ingenting gikk Norges vei og derfor endte det med et tungt tremålstap (26-23).

Norge har kampfri i morgen, og møter Østerrike på mandag. Deretter venter Brasil og Island.