- Gir vann på mølla til dem som kaller oss et nesten-lag

Norsk drømmestart ødelagt av marerittminutter.

SKJØT SEG BORT: Vanligvis treffsikre Håvard Tvedten misbrukte to gigantiske kontringsmuligheter i avgjørende sluttminutter.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SKJØT SEG BORT: Vanligvis treffsikre Håvard Tvedten misbrukte to gigantiske kontringsmuligheter i avgjørende sluttminutter.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORRKÖPING (Dagbladet): Ungarn - Norge 26-23.

De norske gutta spilte i perioder drømmehåndball, men de rotet det til for seg selv det siste kvarteret.

Da mistet de ledelsen de hadde hatt gjennom hele kampen og det endte med tap i den særdeles viktige VM-kampen mot Ungarn.

- Det er surt at vi ikke klarer å avgjøre når det blir tett og jevn. Jeg skjønner hvis dette gir vann på mølla til dem som kaller oss et nesten-lag, sier målvakt Ole Erevik til TV 2, som igjen gjorde mange redninger, men som igjen ble sviktet av eget forsvar.

Norge har fortsatt gode muligheter til å gå videre - men det blir vanskelig å få med seg poeng inn i mellomspillet nå.

Utmerket start Drømmestarten til Norge var så fantastisk at det selvfølgelig ikke kunne vare mot en så god motstander. I sju minutter og 40 sekunder herjet de norske gutta fullstendig.

Forsvaret og Ole Erevik var fremragende. Flyten i angrep var oppskriftsmessig og hele backrekka scoret. Norge scoret seks før ungarerne fikk sitt første.

BRÅSTOPP: Det stokket seg fullstendig i det norske angrepsspillet utover i kampen. Heller ikke defensivt, var det overbevisende innsats av Kristian Kjelling (t.v.), Håvard Tvedten og kompani.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
BRÅSTOPP: Det stokket seg fullstendig i det norske angrepsspillet utover i kampen. Heller ikke defensivt, var det overbevisende innsats av Kristian Kjelling (t.v.), Håvard Tvedten og kompani.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

De som var usikre på kapasiteten i dette laget fikk en kontant svar. Toppnivået er veldig høyt.

- Men dette blir uvesentlig nå, så lenge vi taper. Vi var ikke gode nok og kalde nok i dag heller, sier en skuffet Erevik til Dagbladet.

Ungarn klarte derimot å spille seg inn i kampen igjen. Erevik fikk dårligere hjelp av forsvaret da han slapp inn ti skudd på rad. Inn mot pause bedret det seg litt igjen i begge ender.

Takket være en Bjarte Myrhol-scoring på tampen gikk Norge til pause med en tomålsledelse (14-16).

Mistet ledelsen I starten av andreomgangen ble Norge stilt overfor en skikkelig manndomsprøve, da de måtte spille fire mot seks i ett minutt og 45 sekunder. Den besto de med glans. Perioden endte 0-0 - noe som definitivt ga gutta en enda sterkere tro på seier.

Norge rykket opp i en firemålsledelse etter dette, men drøyt 47 minutter inn i kampen kom Ungarn seg første gang likt med Robert Hedins menn i målprotokollen (21-21).

Tre minutter seinere skjøt ungarerne seg opp i ledelsen.

FRISKMELDT: Steinar Ege var tilbake etter omgangssyken, men han satt bare på benken - bortsett fra et straffekast mot slutten av kampen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FRISKMELDT: Steinar Ege var tilbake etter omgangssyken, men han satt bare på benken - bortsett fra et straffekast mot slutten av kampen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Da Myrhol reduserte til 24-22 drøyt fem minutter før slutt hadde Norge gått 13 minutter uten scoring. Sånt mot slutten av en kamp pleier å bli skjebnesvangert.

- Ungarn møtte oss høyere i andreomgangen og da skulle vi sluppet ballen mer - slik at de måtte løpt. De har tunge spillere så vi ville fått rom på linja og kanten. I stedet mistet vi all rytme og flyt i angrepsspillet, sier Hedin til Dagbladet.

Kristian Kjelling scoret også ett i sluttminuttene - men det var ikke nok. Håvard Tvedten misbrukte to kontringssjanser mot slutten. Ingenting gikk Norges vei og derfor endte det med et tungt tremålstap (26-23).

Norge har kampfri i morgen, og møter Østerrike på mandag. Deretter venter Brasil og Island.

FAKTA

Ungarn - Norge 26-23 (14-16)
3000 tilskuere
Norge: Ole Erevik, Steinar Ege - Børge Lund 1, Kristian Kjelling 7, Erlend Mamelund 2, Kjetil Strand, Bjarte Myrhol 6, Vegard Samdahl, Frank Løke, Håvard Tvedten 6, Lars Erik Bjørnsen 1, Eivind Tangen, Einar Sand Koren, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Thomas Skoglund.

Toppscorere Ungarn: Ferenc Ilyés, Gergö Ivancsik, Tamas Ivancsik, alle 5.

Dommere: Helbig/Geipel, Tyskland.

Utvisninger: Ungarn 2 x 2 min., Norge 4 x 2 min.
Norge møter Østerrike mandag, Brasil tirsdag og Island torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer