Giri fyrte løs mot Carlsen på første forsøk

- Han er en av de letteste.

I STAVANGER: Magnus Carlsen hilser på Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø under dagens åpning av Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
I STAVANGER: Magnus Carlsen hilser på Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø under dagens åpning av Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Ti av klodens beste spillere er samlet i Stavanger for å spille den tredje utgaven av Norway Chess. Superturneringen er sjakkhistoriens sterkeste, med stjerner som Magnus Carlsen, Fabiano Caruana og Vishy Anand - henholdsvis nummer én, to og tre i verden, på deltakerlisten.

Under dagens pressekonferanse var det imidlertid Anish Giri som gjorde seg mest bemerket. Nederlenderen brukte det aller første møtet med media til å komme med et stikk til Carlsen. 

På spørsmål om nordmannen blir den vanskeligste motstanderen hans i Stavanger, svarte Giri slik:

- Hvis du ser på statistikken, er Magnus en av de letteste motstanderne for meg. Han er ikke problemet. Det er de andre som kommer til å bli tøffe, sier Giri.

Ydmyk Carlsen Den norske verdensmesteren uttalte før fjorårets turnering at Giri har en tendens til å ikke respektere autoriteten hans. Siden den gang har det gått ytterligere ett år hvor nederlenderen har klart å opprettholde den positive scoren mot Carlsen.

- Hva synes du om Giri nå, Magnus?

- Da jeg sa det var det halveis på alvor og halveis på fleip, men jeg tror ikke det har vært noen bevis på at han respekterer autoriteten min mer siden Norway Chess i fjor. Jeg tror situasjonen er uforandret. Så han har fremdeles skryterettighetene, noe som er bra for ham, sier Carlsen på Dagbladets spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.