Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel:

Giro d'Italia-vinner døde etter kollisjon

Michele Scarponi mistet livet på treningstur.

OMKOM: Michele Scarponi døde lørdag, etter en kollisjon på en treningstur. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
OMKOM: Michele Scarponi døde lørdag, etter en kollisjon på en treningstur. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): På en treningstur lørdag morgen skjedde ulykken som førte til at Michele Scarponi mistet livet. Det skriver det Astana-laget i en pressemelding.

Scarponi, som fylte 37 år i september, forlot hjemmet i Filottrano i morgentimene. I et veikryss skal han ha frontkollidert med en varebil, ifølge italienske Gazzetta dello Sport. En ambulanse var på stedet kun minutter etter ulykken, men livet stod ikke til å redde.

– Vi har mistet en stor mester, og en spesiell fyr som alltid smilte, skriver Astana.

For kun fem dager siden vant Scarponi den første etappen i Tour of the Alps, og i årets Giro d'Italia skulle han igjen få prøve seg som kaptein, etter at Fabio Aru måtte trekke seg med skade.

Italieneren ble proff i 2002, og var alltid kjent som en meget dyktig klatrer. Scarponi tok sin største seier i 2011, da han vant Giro d'Italia etter at Alberto Contador ble diskvalifisert. Det var nettopp 2011 som ble hans største sesong som syklist. Foruten Giro-triumfen vant han også Catalonia rundt samt en etappe i Tirreno-Adriatico.

Astana-syklisten var en populær mann i sykkelfeltet, kjent for sitt gode smil og lekne humør. Scarponi var også utestengt i 18 måneder som en følge av Operation Puerto.

Han etterlater seg kone og to barn.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media