Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Giro-rytter disket etter å ha røsket tak i Sky-syklist

Raseriutbrudd i Giro-feltet ved foten av Etna .

TRAKK I TRØYA: Javier Moreno tok godt tak i sykkeltrøya til Diego Rosa, og dro Sky-syklisten bakover. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge
TRAKK I TRØYA: Javier Moreno tok godt tak i sykkeltrøya til Diego Rosa, og dro Sky-syklisten bakover. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Feltet nærmet seg de to siste milene av den fjerde etappen i Giro d’Italia. Lagene med sammenlagtambisjoner var på vei framover i posisjon, like før starten av stigningen opp Etna. Det ble intet utbrudd fra den aktive vulkanen rytterne skulle opp, men det var meget opphetet stemning i hovedfeltet.

Javier Moreno (Bahrain Merida) tok tak i trøya til Sky-rytter Diego Rosa, og røsket ham bakover. Spanjolen ble diskvalifisert fra den 100. utgaven av Giro d’Italia etter målgang, tirsdag.

– Det er ikke bra for noe sykkel-lag, uansett hvem som står bak laget, sier Bahrain-Merida-sjef Brent Copeland til Cycling Weekly.

– TV-bildene ser ikke bra ut, og vi støtter ikke voldsbruk i sykkelsporten. Vi respekterer avgjørelsen, så lenge UCI prater med begge ryttere. Vi har ikke alle detaljene, men jeg vet at Rosa ble dyttet, og at det ble vekslet noen orden. Men jeg kan ikke gi flere detaljer før jeg har truffet Moreno, utdyper Copeland.

Hendelsen startet da Rosa lå på hjulet til Moreno sin kaptein, Vincenzo Nibali. Det ville spanjolen ha, og 32-åringen presset seg inn foran Rosa.

Sky-rytteren svarte med å slå sin høyre albue mot hoftepartiet til Moreno, noe Bahrain-rytteren likte svært dårlig.

Med albuen tilbake på plass fortsatte Rosa framover, og passerte den tidligere Movistar-rytteren. Det var da spanjolen grep tak i sykkeltrøya til italieneren, og dro til.

Sykkeljournalist Richard Moore pratet med Diego Rosa etter målgang. Italieneren var sint, men vil ikke si noe spesifikt om hva som hadde skjedd.

Nibali mister verdifull hjelper

Bahrain Merida reduseres dermed til åtte mann, etter at den eneste spanjolen laget tok med seg til Italia har blitt kastet ut.

Vincenzo Nibali jakter sin andre strake triumf i hjemlandets Grand Tour, og har hengt med gjennom de fire første dagene. I fjellavslutningen på Etna ble han nummer ti, og er nå nummer fire i sammendraget. Opp til Bob Jungels i rosa er det ti sekunder.

– Å miste en rytter fra et lag som jakter sammendraget er et stort tap. Det er en del av sykkelsporten. Noen ganger mister du ryttere i velt, noen ganger på andre måter. Å miste en rytter på denn emåten er ikke bra for noe lag, men vi vil stille oss bak UCI sin avgjørelse, beretter Copeland.

Astana-rytter suspendert etter slag mot Kittel

Dette er ikke første gang i 2017 at to syklister barker sammen. I februar, i ørkenvarmen i Dubai tour, gikk det en smule varmt under sykkelhjelmen til Andriy Grivko.

Astana-rytteren mente Marcel Kittel (Quick-Step Floors) hadde vært for voldsom i kampen om posisjonene. Resultatet ble et ukrainsk slag mot ansiktet til den tyske spurtstjernen.

Saken endte med at Grivko ble utestengt i 45 dager. En karantene han startet på 1. mai.

Hendelsen til Grivko og Kittel ble ikke fanget av TV-kameraene.

I første omgang har Moreno fått en bot på 200 sveitserfranc. Om han vil straffes ytterligere gjenstår å se.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Se slutten av hendelsen mellom Moreno og Rosa her.