Giro-vinner får spørsmål om dopingsak

Hva husker Di Luca fra 2003?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Giro dItalia-vinner Danilo Di Luca må sammen med flere andre idrettsutøvere svare på spørsmål om en fire år gammel dopingsak.

Det er sportsavisen Gazetta dello Sport som skriver at treeren i årets Giro, Eddy Mazzoleni, også er blant dem som må svare for seg. Det samme må Giuseppe Gibilisco, sølvvinneren i stav fra VM i 2003 og bronsevinner fra OL årets etter, samt Nicola Vizzoni som vant sleggesølv i Sydney-OL i 2000.

Alle utøverne er koblet til den såkalte «olje for doping»-saken. Denne saken startet i 2003, da dopingjegerne begynte å se nærmere på relasjonene mellom enkelte leger og noen utøvere.

Den italienske olympiske komiteen (CONI) overrasket med å teste Di Luca, Mazzoleni, Gilberto Simoni og Riccardo Ricco etter den 17. etappen av Giroen, og det skal være et ledd i den etterforskningen og spørsmålsrunden som nå er satt i gang om denne gamle saken.

- Jeg har ingenting å frykte, for vi snakker jo om en sak fra 2004, før ProTour-reglene ble iverksatt, sier Di Luca.

(NTB)

AVVISER INNBLANDING: Danilo Di Luca er avslappet foran dopinghøringen. Her etter årets Giro-seier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer