Giro-vinner vil sykle Tour de France

Bare sju ryttere har vunnet begge samme år.

VIL STILLE I TOUREN: Ryder Hesjedal fra Team Garmin Barracuda ønsker å stille i Tour de France. Foto: EPA/PIER MAULINI
VIL STILLE I TOUREN: Ryder Hesjedal fra Team Garmin Barracuda ønsker å stille i Tour de France. Foto: EPA/PIER MAULINIVis mer

Giro d'Italia-vinner Ryder Hesjedal (31) melder seg til tjeneste for Garmin-laget til årets Tour de France.

Canadieren er i sitt livs form og mener han vil bli klar til nye 3500 kilometer på sykkelsetet rundt Frankrike bare 34 dager etter at han overraskende sikret karrierens største triumf i Giro d'Italia.

- Jeg vant Giro d'Italia, og jeg er ikke død. Om noe blir jeg bare sterkere. Derfor er jeg svært optimistisk med tanke på resten av sesongen. I tillegg har jeg intet press på meg til å prestere mer, sier Hesjedal til nettstedet Cyclingnews.com.

- Når det er sagt: Ønsker jeg å sykle Tour de France? Selvfølgelig. Liker jeg tanken på det nå? Selvfølgelig.

31-åringen åpner for en rolle som hjelperytter dersom laget hans ønsker det. Fortsatt er ikke nimannslaget tatt ut. Garmin har flere kandidater til sammenlagtkampen i Tour de France, blant andre Tom Danielson (USA), Christophe Le Mével (Frankrike) og Christian Vande Velde (USA)

I tillegg satser trolig laget på etappeseirer med spurteren Tyler Farrar. Tempospesialistene David Zabriskie og David Millar ventes også å få plass i laget.

Kun sju ryttere har gjennom historien vunnet både Tour de France og Giro d'Italia samme år: Marco Pantani (1998), Miguel Indurain (1992 og 1993), Stephen Roche (1987), Bernard Hinault (1982 og 1985), Eddy Merckx (1970, 1972 og 1974), Jacques Anquetil (1964) og Fausto Coppi (1949 og 1952).

(NTB)