Girosjef ut mot rykter om rittstart i Japan

- Upresist og prematurt, sier Mauro Vegni.

RETUR TIL JAPAN: Tour de France-vinner Chris Froome ble hyllet under Saitama criterium i Japan i slutten av denne måneden. Men foreløpig avkrefter girosjefen at det italienske treukersrittet er på vei dit i 2017. FOTO: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
RETUR TIL JAPAN: Tour de France-vinner Chris Froome ble hyllet under Saitama criterium i Japan i slutten av denne måneden. Men foreløpig avkrefter girosjefen at det italienske treukersrittet er på vei dit i 2017. FOTO: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGIVis mer

(procycling.no): I 2017 feirer Giro d´Italia sitt 100-årsjubileum.

Dermed forventet de fleste en helitaliensk affære, med sikte på å vise fram det ypperste støvellandet har å by på.

Den idéen slo fort sprekker da belgiske Sport/Voetbalmagazine og italienske Tuttobiciweb begynte å omtale en mulig Grand Partenza i Japan.

Ryktene har dukket opp etter rittdirektør Mauro Vegnis besøk i landet. Enn så lenge hevder RCS-sjefen at opplysningen om en avtale med byen Shizuoka, sør for hovedstaden Tokyo, er upresise.

- Det vil alltid være mye oppmerksomhet rundt giroen, og jeg skal ikke nekte for at det har vært kontakt mellom oss og folk i Japan. Fremdeles er det veldig tidlig, og for tidlig for å si om det blir noe av dette, sier Vegni til cyclingnews.com.

Ønsker start og mål i hjemlandet Han bekrefter at han har vært i Japan, i anledning det han kaller «andre business-årsaker».

- Jeg var ikke der for å snakke om at Shizuoka skal bli vertskap for arrangementet. Jeg har allerede uttalt og håper fortsatt at jubileumsutgaven av Giro d´Italia både starter og avslutter i Italia som en slags hyllest til århundret. Derfor sier jeg også at rapportene om at vi har blitt enige (med Shizuoka) er upresise og premature.

Ifølge rapportene i belgisk og italiensk presse er det planlagt å arrangere de første fire etappene i Japan, og deretter legge inn to hviledager for å få rytterne tilbake til Italia.

En av etappene skal avsluttes i nærheten av Japans høyeste fjell, Mount Fuji.

Det er uklart om lag og ryttere hadde godtatt en så lang reise, eller om det internasjonale sykkelforbundet hadde tillatt to hviledager i starten av et treukersritt.

Ville ha giroen til Washington Vegni tror den lange reiseveien blir en utfordring.

- Jeg er for å utvikle sykkelsporten globalt, og mener vi er nødt til å legge starten av rittet til andre land. Vi har ennå ikke satt oss inn i om det er mulig å reise så langt bort som Japan, sier Vegni.

I 2012 ønsket Washington DC å være vertskap for giroen, men planene materialiserte seg aldri.

Hittil har ingen av treukersrittene reist ut av Europa for å arrangere etapper.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!