Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giroud hånes etter vanvittig måltørke: - Jeg er Dalai Lama hvis han er verdensklasse

Sist gang Olivier Giroud scoret, var Arsenal serieleder. Det er femten kamper siden.

MÅLTØRKE: Olivier Giroud har gått 14 seriekamper på rad uten scoring. Foto: NTB Scanpix
MÅLTØRKE: Olivier Giroud har gått 14 seriekamper på rad uten scoring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sunderland - Arsenal 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Olivier Giroud har vært involvert i samtlige av Arsenals seriekamper denne sesongen. Likevel har han ikke scoret et eneste mål i på de siste 14 Premier League-kampene.

Den franske stjernespissen er inne i en oppsiktsvekkende intens måltørke og har ikke fått ballen i mål siden han scoret to ganger i 3-3-kampen mot Liverpool 13. januar.

TILBAKE: Jack Wilshere gjorde comeback i 0-0-kampen mot Sunderland og spilte sin første kamp på 330 dager. Foto: 
Action Images via Reuters / Lee Smith
TILBAKE: Jack Wilshere gjorde comeback i 0-0-kampen mot Sunderland og spilte sin første kamp på 330 dager. Foto: Action Images via Reuters / Lee Smith Vis mer

På den tiden var Arsenal serieleder. Nå er de ni poeng bak ledende Leicester, som i tillegg har én kamp mindre spilt og møter Swansea senere i ettermiddag. Mot bunnlaget Sunderland i dag gikk Giroud nok en gang målløs av banen.

Nå blir Giroud hånet på Twitter.

- Giroud har gått 14 Premier League-kamper uten scoring. Hvis han er en spiss i verdensklasse, er jeg Dalai Lama, skriver den britiske journalisten og programlederen Piers Morgan på Twitter.

Wilshere gjorde comeback Heller ikke de øvrige Arsenal-stjernene klarte å få ballen i mål mot Sunderland. Det gjorde heller ikke vertene. Dermed endte det 0-0 på Stadium of Light.

Også denne sesongen handler om å skaffe seg en plass i neste sesongs Champions League for Arsenal. Med Leicester og Tottenham seilende av sted i toppen, må Arsenal kjempe med de to Manchester-lagene om de to siste engelske plassene som kan gi spill i den gjeve turneringa.


Etter dagens poengtap har rivalen Manchester United muligheten til å skyte seg helt opp i ryggen på Arsenal om de vinner sin hengekamp.

Dagens opptur med Arsenal-øyne var at Jack Wilshere gjorde comeback. Midtbaneeleganten ble byttet inn for Mezut Özil etter 84 minutter og spilte sin første kamp på dette nivået siden mai 2015.

To tvilsomme straffesituasjoner Arsenal åpnet friskt på Stadium of Light med mye ballkontakt og sitt sedvanlig gode kombinasjonsspill. Den første virkelig store målsjansen var det likevel Sunderland som sto for.

Patrick van Aanholt banket ballen i krysset fra 20 meter, men Petr Cech slapp med skrekken i Arsenal-buret. Etter 34 minutter ville Alexis Sánchez vise at også han kan ta frispark.


Chileneren plasserte inn et frispark mot West Bromwich i midtuka, men denne gang klarte han bare nesten å overliste Sunderland-keeper Vito Mannone.

På den påfølgende corneren ble italieneren reddet av en forsvarskollega som ryddet unna Laurent Koscielnys heading på streken. Så kom dommeren i fokus:

Først traff Jermain Defoes skudd Per Mertesackers hånd, men dommer Michael Dean lot spillet gå til hjemmelagets frustrasjon.
Dernest ble Alex Iwobis skudd stoppet av hånda til DeAndre Yedlin, men ropene etter straffe ble ikke hørt av dommer Michael Dean.

Defoe plaget Arsenal Fem minutter etter pause var Defoe på farta igjen, men Cech gikk seirende ut av veteranduellen. Like etter stoppet tsjekkeren et forsøk fra Wahbi Khazri.


Etter 56 minutter fant Olivier Giroud unggutten Iwobi foran mål, men nigerianeren skjøt utenfor. Like etter forsøkte Defoe seg på en helfrekk lobb som gikk over Cech, men landet like utenfor mål.

Sunderland fortsatte å skape store problemer for Arsène Wengers menn. Etter 68 minutter plaget Defoe Arsenal-forsvaret med bevegelsene sine igjen, men Fabio Borini klarte ikke å utnytte engelskmannens forarbeid.

Arsenal presset på for scoring i sluttminuttene, men klarte aldri å overliste Mannone. Dermed endte det 0-0 mellom Sunderland og Arsenal.


Hele Norges coronakart