Giroud og Chelsea ydmyket Dynamo Kiev

Olivier Giroud noterte seg for tre scoringer da Chelsea tok seg komfortabelt til kvartfinale i europaligaen med 5-0 borte og 8-0 sammenlagt mot Dinamo Kiev.

HAT-TRICK: Olivier Giroud scoret tre av målene da Chelsea kjørte over Dynamo Kiev på bortebane. Foto: Sergei SUPINSKY / AFP/ NTB Scanpix
HAT-TRICK: Olivier Giroud scoret tre av målene da Chelsea kjørte over Dynamo Kiev på bortebane. Foto: Sergei SUPINSKY / AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Giroud (3), Marcos Alonso og Callum Hudson-Odoi sørget for at Chelsea tok en overlegen seier i Kiev torsdag kveld.

Franskmannens tre nettkjenninger gjør ham til Chelseas mestscorende spiller i europaligaen med ni nettkjenninger for den mesterligavante klubben. Samtlige har kommet denne sesongen.

Seieren gjør at Chelsea holder koken i europaligaen. Turneringen kan være grei å ha i bakhånd i tilfelle klubben ikke greier å ta seg inn blant de fire beste i Premier League og på den måten få innpass i neste sesongs mesterliga. En finaleseier i den nest gjeveste europacupen gir en alternativ vei til Champions League.

Tidlig kalddusj

Ukrainerne hadde en tøff oppgave med å ta igjen 0-3 fra forrige oppgjør og fikk en tidlig kalddusj da Giroud scoret etter et hjørnespark før det var spilt fem minutter.

Denis Garmasj fikk nettsus for vertene kvarteret senere, men ble korrekt avvinket for en soleklar offside. Kiev-laget fikk det enda tøffere da Marcos Alonso serverte Giroud med en nydelig pasning, som franskmannen plasserte enkelt i mål etter en drøy halvtime.

Sekunder før pause var det Alonsos tur til å bli servert da han enkelt fra kort hold fikk pirke inn pasningen fra stortalentet Hudson-Odoi.

Hattrick

Ukrainerne hadde en sjansebonanza noe etter pause, men stolpen sto i veien for hvittrøyene. I stedet måtte de se Giroud umarkert stange inn sitt tredje for dagen da Willian la inn.

Ydmykelsen var komplett da Hudson-Odoi satte inn 5-0 alene mot Dinamo-keeper Denis Bojko.

Et skår i gleden for Chelsea var at Davide Zappacosta måtte ut med en skade etter 68 minutter. Dermed er italieneren usikker til søndagens møte mot Everton i Premier League.

Gulbrandsen-mål mot Napoli

Fredrik Gulbrandsen sendte Salzburg i ledelse da Napoli ble slått 3-1, men østerrikerne røk ut av europaligaen med 3-4 sammenlagt.

I slutten av første oppgjør på stillingen 0-3 fikk Gulbrandsen to svære muligheter til å gi Salzburg et bedre utgangspunkt før returoppgjøret. Likevel måtte nordmannen vente til kamp nummer to for å overliste Napolis sisteskanse.

26-åringen kom inn en drøy halvtime før slutt og hadde vært på banen i drøye fem minutter da han skaffet seg ledig rom og fra kort hold satte inn Andreas Ulmers innlegg via stolpen og i mål. Dermed sto det 2-1.

Gulbrandsens scoring og bortemålsregelen gjorde at Salzburg trengte tre mål til på 25 minutter for å avansere, noe som for tøft for østerrikerne. På overtid fastsatte Christoph Leitgeb resultatet til 3-1 og følgelig 3-4 sammenlagt.

Erling Braut Haaland fikk sin europadebut for Salzburg da han erstattet Takumi Minamino fem minutter før slutt.

Arkadiusz Milik sendte Napoli i ledelsen med et lekkert saksespark, mens Munas Dabbur scoret Salzburg første mål torsdag.

3-4 sammenlagt gjør at europaligaeventyret er over for Gulbrandsen og Haaland, som var de to siste norske spillere i denne sesongens europacupturneringer.

Kvartfinalene trekkes fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer