Giske begeistret og betenkt over OL

Kulturministeren fikk søknaden om statsgaranti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kulturminister Trond Giske er begeistret over å kunne få et OL til Norge, men han sier også at han er betenkt over utgiftene.

I dag fikk han overlevert søknaden om statsgaranti for et eventuelt OL i Tromsø i 2018.

Det var presidenten i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF), Odd-Roar Thorsen som overleverte søknaden sammen med Bjørge Stensbøl og styremedlem for Tromsø 2018, Gunnar Wilhelmsen.

- OL er viktig i seg selv, og jeg tror ikke på motsetningene mellom topp og bredde. Det så vi etter Lillehammer-OL i 1994. Den generelle interessen for idretten økte, og det er ikke til å komme fra at alle blir inspirert av de aller beste, sa Trond Giske til NTB i forbindelse med at han fikk overlevert de vel 1000 sidene som søknaden om statsgaranti utgjorde.

- Vi merket oss den positive innstillingen til Trond Giske da han vurderte Tromsøs 2014-søknad i opposisjon. Jeg tror jeg kan si at den søknaden vi leverer fra oss nå er både bedre og mer grundig. Det er ingen tvil om at vi skjerpet oss kraftig fordi vi hadde to konkurrenter i kampen om å bli valgt til Norges OL-kandidat, sa Bjørge Stensbøl som jobber med et eventuelt Tromsø-OL i 2018 på heltid.Store kostnader Det er ikke gratis å arrangere et OL, og nettopp kostnadene gjør statsråd Trond Giske noe betenkt.

- Uansett hva man får inn i sponsorinntekter og ved salg av TV-rettigheter, er det snakk om store utgifter. På det området vil det alltid være snakk om et valg, for pengene kunne selvsagt vært brukt på andre områder. Vi vet jo at det er store behov på anleggssiden her i landet, sa Giske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer