Giske diskuterte EM i Norge med Platini

- Tror Platini er ganske imponert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag hilste kulturminister Trond Giske på Uefa-presidenten Michel Platini for å blant annet diskutere et mulig fotball-EM i Norge og Sverige i 2016.

Selv om Norge ikke har bestemt seg for å søke ennå sier Giske at det er greit å ha diskutert saken med Uefa-presidenten før en søknad er aktuell.

- Vi vet at Uefa er opptatt av at også små land som Norge skal kunne arrangere mesterskap, og ikke bare de store som Italia, Tyskland, England.

- Platini nedtonet også at stadionene skulle være så store, sier Giske etter møtet med Uefa-presidenten.

Fire stadioner

Platini fortalte Giske at minimumskapasiteten på stadionene til et eventuelt EM-sluttspill er på 35 000. Kulturministeren mener det holder med 35 000 i Trondheim, Bergen, og i enten Stavanger eller Bodø, mens storstadionet i Oslo må kunne ta minst 50 000 tilskuere.

- Dette er ikke uoppnåelig i Norge, og er heller ikke for stort for våre egne behov, sier Giske.

Giske mener det er realistisk at Norge og Sverige blir tildelt et EM-sluttspill, men innrømmer også at det kan bli vanskelig dersom en av de store nasjonene skulle melde seg på i konkurransen.

Giske diskuterte EM i Norge med Platini

Tror Platini er imponert

Likevel mener han Norge har åpenbare fortrinn.

- Jeg tror Platini er ganske imponert over arbeidet som fotballforbundet gjør, og bredden i publikummet her hjemme er en av de tingene som gjør oss til en god kandidat. Det er noe som veldig få andre land i Europa får til.

Trygge rammer rundt arrangementene og folkefesten er også noe som taler til Norges fordel, og det er liten tvil at Giske ønsker seg en innstilling fra fotballforbundet om å arrangere EM i 2016.

- Dersom fotballforbundet ønsker å søke vil vi møte prosjektet med stor entusiasme, men selvsagt også med et kritisk blikk på økonomien.

Dermed varsler Giske at en eventuell EM-søknad vil gjennomgå den samme økonomiske øvelsen som felte Tromsø-OL tidligere i år, selv om det for fotball-EMs vedkommende kun er snakk om å økonomisikre stadionutbyggingen, ikke selve arrangementet.

Platini selv kunne fortelle at han skulle snakke med pressen på en egen pressekonferanse i ettermiddag, og takket Giske for besøket med å overrekke ham en vimpel fra Uefa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer