Giske gir ny million til Vikersund

Må bli klar til verdenscup.

Kulturminister Trond Giske har gitt Vikersund en ekstra million for å få alle nyinvesteringene på plass til verdenscuprennene i midten av januar, melder NRK.

Fra før har Stiftelsen Vikersund Hoppsenter fått 3 millioner kroner til flomlysanlegg og utbedring av ny vei til stillaset.

- Det ble et litt dyrere prosjekt enn først beregnet. Derfor får de 1 million til, sa kulturministeren til NRK. Han ville samtidig signalisere at Vikersundsbakken er Norges viktigste skiflygingsarena.

Skistyret i Norges Skiforbund har tidligere vedtatt å gå inn for Rødkleiva som norsk skiflygingsbakke når Vikersunds status som nasjonalanlegg går ut i 2009, men det er varslet flere ekstrarunder.

- Så lenge Vikersund er nasjonalanlegg skal vi selvsagt satse på det, sa Giske.

De siste dagene har Vikersund fått produsert masse snø og fått dekket hele bakken. Produksjonen av snø har nok fått de driftige arrangørene til å få tilbake noe av nattesøvnen.

Det er verdenscuprenn i skiflyging i Vikersundsbakken 13. og 14. januar, hvor blant annet ett av rennene skal gå i flomlys.

(NTB)

SIKRER NYINVESTERINGER: Trond Giske har bladd opp en million ekstra for å få Vikersundanlegget klart til verdencuprenn i januar. Foto: Scanpix
SIKRER NYINVESTERINGER: Trond Giske har bladd opp en million ekstra for å få Vikersundanlegget klart til verdencuprenn i januar. Foto: Scanpix Vis mer