Giske lover støtte til nytt Rally Norge

Ministermøte midt i brødreduellen.

HAMAR (Dagbladet.no): Kulturminister Trond Giske følger dagens avslutningsetappe i Rally Norge fra helikopter.

Før siste service rakk han et kjapt møte med Norges to øverste rallyambassadører, brødrene Henning og Petter Solberg.

Og ministeren kunne love videre støtte for å få Rally Norge inn som en av de 16 faste VM-rundene.- Hvis førerne og bilfabrikantene ønsker å ha et rally til på snø, skal vi backe opp alt vi kan, sier Giske som lover å legge inn et godord når ham møter de høyeste rallyherrene etter løpet i dag.

• Les referat fra søndagens fartsprøver

Petter glad for støtten

Han avviser også miljøargumentene som har gjort seg gjeldende mot rally i Norge, og henviser blant annet til at Rally Norge har kjøpt klimakvoter.

- Dette er jo som en flytur. Da kan vi jo like gjerne droppe en lørdagsavgang til Gran Canaria, sier han.

Petter Solberg ga Giske en kjapp innføring i sine bilproblemer, men sa også at han tror det er kjempebra for Rally Norge at både han og broren henger med en fartsprøve før slutt.

RALLY-FAN: Kulturminister Trond Giske hilste på brødrene Solberg etter søndagens første fartsprøver. Senere i dag møter han rallysportens øverste herrer, og der lover Giske å snakke varmt for at Rally Norge gjentas til neste år. MMS-foto: Sigbjørn Strand
RALLY-FAN: Kulturminister Trond Giske hilste på brødrene Solberg etter søndagens første fartsprøver. Senere i dag møter han rallysportens øverste herrer, og der lover Giske å snakke varmt for at Rally Norge gjentas til neste år. MMS-foto: Sigbjørn Strand Vis mer

- Og støtten fra «gutta på Stortinget» betyr masse, sa Petter og ga regjeringens mann en klapp på skulderen.

Fordel Henning

Trond Giske har ingen preferanser i kampen mellom Solberg-brødrene.

- Jeg har ingen favoritt. Men avstanden fram til Henning er kanskje litt stor, sier Giske til Dagbladet.no.

Men det er ikke mer en 16 sekunder - i favør storebror Henning - som skiller i kampen om tredjeplassen før den avsluttende 44 kilometer lange Elverum-etappen. Da strekningen ble kjørt første gang i går, var Petter halvminuttet raskere enn Henning.

Men da hadde Henning bommet på dekkvalget. I dag taler dekkene til Hennings fordel. Han har igjen dekkene med de lengste piggene 8 millimeter, mens Petter må nøye seg med 7 millimeter.

Av og til er én millimeter nok til å avgjøre et rally. Men Henning innrømmer at han er nervøs før avslutningen, som kan bety tangering av karrierens beste VM-plassering.

- Jeg kjører så fort jeg kan. Men Petter er alltid der. Jeg føler jeg har kontroll, men du veit aldri. Denne situasjonen er helt ny for meg, sier Henning.

SETTER PRIS PÅ STØTTEN:</B> Petter Solberg mener støtten fra kulturministeren er gull verdt.