Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giske mener 2022-søknad kommer for tidlig

- 2018 uaktuelt, 2022 for tidlig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Giske (Ap) tolker idrettsstyrets nei til Tromsø 2018 som et generelt nei til OL-søknad dette året. Samtidig åpner han for at Norge bør søke ved en annen anledning, men ikke så tidlig som i 2022.

- Vi tar idrettsstyrets avgjørelse til etterretning. Når styret i Norges idrettsforbund har bestemt at de ikke ønsker å søke om OL i 2018, er det heller ingen søknad om statsgaranti å behandle, sier kirke- og kulturminister Trond Giske.
Krevende prosess
- Jeg tolker dette som et nei til OL i 2018 generelt, ikke bare til Tromsø. For regjeringen er det lite aktuelt å behandle søknader fra andre søkerbyer i 2018. Det samme gjelder for 2022.

- Dette er så krevende og omfattende prosesser at vi ikke kan holde på med dette hvert fjerde år, sier Giske.

Han tror ikke noen andre norske søkerbyer ville unngått en kostnadsoverraskelse slik den nylig framlagte kvalitetsrapporten ga.

- Kvalitetsrapporten var en kalddusj for mange av oss som har hatt en drøm om Tromsø 2018. En dobling av kostnader ble veldig høyt, men vi får bare innse at dette er prisen for et OL, sier statsråden.


Åpner for nye søknader


Likevel mener han at Norge bør ta oppgaven med å arrangere vinterlekene med jevne mellomrom. Giske berømmer idretten for en ryddig prosess.

- For meg har det vært veldig viktig at idretten har gjort seg opp en mening. Vi trenger et sterkt engasjement fra idretten for å få gjennomført et OL, og vi må bare konstatere at det engasjementet ikke var til stede denne gangen, sier han.

(NTB)

GENERELT OL-NEI: Giske tolker et nei til Tromsø-OL som et generelt nei til OL i 2018. Foto: Knut Falch, Scanpix
GENERELT OL-NEI: Giske tolker et nei til Tromsø-OL som et generelt nei til OL i 2018. Foto: Knut Falch, Scanpix Vis mer
image: Giske mener 2022-søknad kommer for tidlig

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!