REAGERER: Trond Giske blir provosert av idrettskjendiser som spiller poker.
Foto: Berit Roald / Scanpix
REAGERER: Trond Giske blir provosert av idrettskjendiser som spiller poker. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Giske til angrep mot Northugs pokerturer

- Ikke noe provoserer meg mer enn idrettsutøvere som reiser til Latvia for å spille poker.

Næringsminister Trond Giske (Ap) er kraftig provosert av at skiesset Petter Northug dro til Latvia for å spille i poker-NM.

- Ikke noe provoserer meg mer enn idrettsutøvere som reiser til Latvia for å spille poker, sa Giske under et seminar i Stavanger i går, ifølge Aftenposten. Flere sentrale idrettsledere, deriblant toppidrettssjef Jarle Aambø, Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen og flere fra Olympiatoppen var til stede på seminaret.

Northug og nesten tusen andre nordmenn tok turen til Riga i april for å delta i norgesmesterskapet i poker. - Når toppidrettsutøvere gjør det, spytter de tusenvis av frivillige i ansiktet, var Giskes mening om pokerspillingen. Han mener Northugs innsats ved den grønne filten bidrar til å undergrave Norsk Tippings virksomhet, og at den går ut over den «norske modellen», hvor bredde og lokalidrett er en sentral del.

Mener Giskes retorikk er billig - Når toppidrettsutøvere, flasket opp på den norske dugnaden, gjør dette, blir det helt feil. De skyter seg selv i foten, sier Giske til Aftenposten.

Petter Northugs talsmann, Otto Ulseth, mener at næringsministerens retorikk er billig.

- Northug kommer fra lokalidretten, han bor i Mosvik og Meråker og ikke i Monaco, og de 18 000 kronene han tjente i Riga var akkurat nok til å kjøpe et draktsett til Mosvika. Få har så mange fristelser som han, og jeg synes han takler det veldig bra. Han må ha et liv utenom idretten også, mener Ulseth.

(NTB)

POKER: Petter Northug under NM i poker i Riga tidligere i å.. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
POKER: Petter Northug under NM i poker i Riga tidligere i å.. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer