Giske vil ha med Bodø i EM-søknaden

Ellers kan statsstøtten ryke.

(Dagbladet.no): Bodø og Bergen ble vraket som vertsby i søknaden om fotball-EM 2016.

Nå varsler kulturminster Trond Giske en ny gjennomgang av NFFs vurdering, melder TV 2 Sporten.

Kulturministeren garanterer ikke statssttøte til EM-søknaden uten Bodø som vertsby.

- I utgangspunktet har regjeringen helt klart det synet at alle landsdeler burde vært med dersom vi eventuelt skal ha et EM i Norge i 2016. Samtidig er det noen klare kriterier i UEFA. Vi får se på begrunnelsen til fotballforbundet, sier Giske til TV 2.

Leder av EM-komiteen i Bodø, Anne Britt Norø, hilser en ny granskning av Bodøs søknad velkommen.

- I Bodø er vi veldig fornøyde med at Giske vil gå gjennom tingene på nytt. Det er helt rett, sier Anne Britt Norø til Dagbladet.

- Vi legger ikke skjul på at vi er misfornøyde med prosessen med søknadene sist, og føler det ble mye feil både rundt beslutningsgrunnlaget og i prosessen dit.

Hun tør ikke spå om granskningen kan ende opp i at Bodø blir utvalgt til vertsby likevel.

- Det tør jeg ikke si, det har jeg ikke forutsetninger for, sier Norø, som understreker at hun ønsker de utvalgte byene lykke til uansett.

Oslo, Stavanger, Lillestrøm og Trondheim ble valgt ut til å representere Norge i søknaden om å få EM i 2016.

- Vi har gjort en grundig vurdering, og vi har valgt de fire byene som gjør søknaden best, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til TV 2.

RIKTIG VURDERING: Fotballpresident Sondre Kåfjord fastholder at vurderingen som er gjort er korrekt. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
RIKTIG VURDERING: Fotballpresident Sondre Kåfjord fastholder at vurderingen som er gjort er korrekt. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer