Giske vil vurdere regelverket

- Vi er opptatt av at fotballspillere skal ha sine rettigheter.

Gulating lagmannsrett slår fast at en stygg takling ikke kan anses som en uventet belastning for en fotballspiller. Dermed ble staten frifunnet i saken mot eks-Brann-spiller Jonas Jonsson.

-  Velkommen

-  Vi vil nå snarest mulig be om et møte med arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen og kulturminister Trond Giske. Dette er en uholdbar situasjon, sier NISO-leder Silje Johannessen.

-  Spørsmålet er om det er lovverket som er for dårlig eller om det er domstolene som ikke greier å anvende regelverket på et «nytt» yrke, sier hun.

-  Vi sier sjølsagt ja til å ta et møte med NISO. Så får vi ta en vurdering om regelverket er godt nok. Vi er opptatt av fotballspillere skal ha sine rettigheter, sier kulturminister Trond Giske.

Sterke reaksjoner

I gårsdagens Dagbladet reagerte både Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og flere toppspillere kraftig på dommen som de mener gir spillere dårligere vern enn andre arbeidstakere. - Da er det ingen grunn til at fotballspillere skal betale trygdeavgift, sa Rekdal.

- Arbeidet deres er å spille fotball. De betaler skatt og må derfor også få de samme rettighetene som andre, mener Johannessen.

I fjor høst opplevde fotball-Norge alvorlige skader på RBKs Per Ciljan Skjelbred og Fredrikstads Dagfinn Enerly.

- Ville disse sakene kunne falt inn under yrkeskadebegrepet?

- Det er to svært ulike saker. Og det er vanskelig å vurdere dem. Derfor er det også viktig med en avklaring, mener Johannessen. Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen svarte ikke på Dagbladets forespørsel i går kveld.

ØNSKER MØTE MED NISO: Kulturminister Trond Giske ønsker å møte NISO-leder Silje Johannessen for å diskutere fotballspillernes yrkesskadevern.
NISOSJEFEN: Situasjonen for fotballspillerne er uholdbar i forhold til yrkesskader, mener Niso-leder Silje Johannessen.