Giske vil vurdere regelverket

- Vi er opptatt av at fotballspillere skal ha sine rettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gulating lagmannsrett slår fast at en stygg takling ikke kan anses som en uventet belastning for en fotballspiller. Dermed ble staten frifunnet i saken mot eks-Brann-spiller Jonas Jonsson.

-  Velkommen

-  Vi vil nå snarest mulig be om et møte med arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen og kulturminister Trond Giske. Dette er en uholdbar situasjon, sier NISO-leder Silje Johannessen.

-  Spørsmålet er om det er lovverket som er for dårlig eller om det er domstolene som ikke greier å anvende regelverket på et «nytt» yrke, sier hun.

-  Vi sier sjølsagt ja til å ta et møte med NISO. Så får vi ta en vurdering om regelverket er godt nok. Vi er opptatt av fotballspillere skal ha sine rettigheter, sier kulturminister Trond Giske.

Sterke reaksjoner

I gårsdagens Dagbladet reagerte både Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og flere toppspillere kraftig på dommen som de mener gir spillere dårligere vern enn andre arbeidstakere. - Da er det ingen grunn til at fotballspillere skal betale trygdeavgift, sa Rekdal.

- Arbeidet deres er å spille fotball. De betaler skatt og må derfor også få de samme rettighetene som andre, mener Johannessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer