Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giske vil vurdere regelverket

- Vi er opptatt av at fotballspillere skal ha sine rettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gulating lagmannsrett slår fast at en stygg takling ikke kan anses som en uventet belastning for en fotballspiller. Dermed ble staten frifunnet i saken mot eks-Brann-spiller Jonas Jonsson.

-  Velkommen

-  Vi vil nå snarest mulig be om et møte med arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen og kulturminister Trond Giske. Dette er en uholdbar situasjon, sier NISO-leder Silje Johannessen.

-  Spørsmålet er om det er lovverket som er for dårlig eller om det er domstolene som ikke greier å anvende regelverket på et «nytt» yrke, sier hun.

-  Vi sier sjølsagt ja til å ta et møte med NISO. Så får vi ta en vurdering om regelverket er godt nok. Vi er opptatt av fotballspillere skal ha sine rettigheter, sier kulturminister Trond Giske.

Sterke reaksjoner

I gårsdagens Dagbladet reagerte både Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og flere toppspillere kraftig på dommen som de mener gir spillere dårligere vern enn andre arbeidstakere. - Da er det ingen grunn til at fotballspillere skal betale trygdeavgift, sa Rekdal.

- Arbeidet deres er å spille fotball. De betaler skatt og må derfor også få de samme rettighetene som andre, mener Johannessen.

I fjor høst opplevde fotball-Norge alvorlige skader på RBKs Per Ciljan Skjelbred og Fredrikstads Dagfinn Enerly.

- Ville disse sakene kunne falt inn under yrkeskadebegrepet?

- Det er to svært ulike saker. Og det er vanskelig å vurdere dem. Derfor er det også viktig med en avklaring, mener Johannessen. Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen svarte ikke på Dagbladets forespørsel i går kveld.

ØNSKER MØTE MED NISO: Kulturminister Trond Giske ønsker å møte NISO-leder Silje Johannessen for å diskutere fotballspillernes yrkesskadevern.
NISOSJEFEN: Situasjonen for fotballspillerne er uholdbar i forhold til yrkesskader, mener Niso-leder Silje Johannessen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!