Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gitte Madsen er friskmeldt

Til tross for verdens beste utespiller Anja Andersen og verdens beste målvakt Cecilie Leganger: Gitte Madsen (30) er trolig den viktigste spilleren i Bækkelagets stjernespekkede tropp. Hun klar for kveldens e-cupfinale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor pustet både trener Frode Kyvåg og kapteinen Anja Andersen lettet ut da Gitte meldte seg frisk i går kveld. De var ganske bekymret tidligere i uka, ved synet av Gitte på ergometersykkelen under lagets treninger.

En beinskade gjorde at Gittes fot rett og slett låste seg med ujevne mellomrom.

- Gitte er utrolig viktig for meg og laget i spilleoppbyggingen. Hun er typen som passer perfekt for den vanskelig rollen i overgangene, sier Anja Andersen til Dagbladet.

Sosiale Gitte

Men Gitte Madsen er også typen som kommer med de rette ordene på riktig tidspunkt. Enten det er på banen når Anjas engasjement koker over. Eller utenfor, når Bækkelagets fargerike fellesskap leter etter ny motivasjon i den grå hverdagen.

- Jeg ser det ikke som min oppgave å være en sosial faktor, som det heter. Det er bare sånn jeg er. Men jeg har også mine sure dager, sier Gitte til Dagbladet.

Blir i Norge

Sammen med Anja har Gitte vunnet alt for Danmark: OL-gull, VM- og EM-gull. Men i motsetning til Anja nøler hun ikke når det er snakk om framtida:

- Jeg regner med å avslutte min aktive håndballkarriere i Norge. Jeg har ett år igjen av kontrakten i Bækkelaget, og lenger tenker jeg ikke å spille på topp foreløpig.

- Jeg føler meg som halvt norsk og halvt dansk, og er veldig glad i Bækkelaget akkurat nå. Vi er mange forskjellige typer, og det er den største styrken ved laget, mener Gitte.

PS: Bækkelagets SK - Mislata Tortajada, finale i cupvinnercupen, direkte på TV2 i kveld kl.19:30