STRESSER IKKE: Wayne Rooney har ikke scoret på landslaget siden september i fjor. Uten at det bekymrer United-spissen det minste. I dag møtte han pressen for første gang i mesterskapet. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
STRESSER IKKE: Wayne Rooney har ikke scoret på landslaget siden september i fjor. Uten at det bekymrer United-spissen det minste. I dag møtte han pressen for første gang i mesterskapet. Foto: AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

Gjeeeeeeeeesp!

Selv Wayne Rooney synes VM er kjedelig.

||| (Dagbladet): Når alle de 32 nasjoner i VM nå har vært i aksjon i Sør-Afrika, er det vanskelig å se at særlig mange har levd opp til forventningene.

Åpningsnerver er blitt nevnt som en mulig årsak, det samme har VM-ballen Jabulani og en overdreven offensiv forsiktighet mange trodde hørte fortida til.

Wayne Rooney er enig med kritikerne som mener mesterskapet så langt har vært en søvndyssende affære.

- For å være ærlig har ingen av kampene jeg har sett vært spennende. Jeg håper det blir bedre, sa United-spissen da han i dag møtte til pressekonferanse for første gang i Sør-Afrika, ifølge The Guardian.

Verst i VM-historien
Nå skal ikke Rooney og England beskyldes for å ha bidratt nevneverdig til underholdningen selv, kanskje med unntak av Robert Greens komiske keepertabbe.

Men selv om de engelske landslagsgutta får kjeft for mye, skal de slippe å stå til ansvar for det begredelige scoringssnittet så langt i VM.

Så langt i Sør-Afrika er det blitt scoret godt under to mål i gjennomsnitt per kamp. Det er et godt stykke bak det rekordlave snittet på 2,2 per kamp fra Italia-VM i 1990.

SELV NASJONALSANGENE ER KJEDELIGE: Denne tassen greide i hvert fall ikke å kvele et gjesp da nasjonalsangene ble avspilt foran kveldens kamp mellom Sør-Afrika og Uruguay. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
SELV NASJONALSANGENE ER KJEDELIGE: Denne tassen greide i hvert fall ikke å kvele et gjesp da nasjonalsangene ble avspilt foran kveldens kamp mellom Sør-Afrika og Uruguay. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

I VM trengs det også langt flere avslutninger per scoring enn i for eksempel Premier League. I Sør-Afrika må spillerne i snitt skyte 12,7 ganger for hvert mål, mens det i sesongen som var ble avlevert 7,6 skudd per mål i PL.

«Og så sitter vi her da, og lurer på hvor det er blitt av den propagandafotballen verden fikk se for fire og to år siden. Blir VM svakere enn det som har vært gjennomgangsmelodien til nå, tar jeg tilbake alt jeg sagt om at Norge ikke hadde hatt noe her å gjøre», skriver Dagbladets kommentator Morten Pedersen i dagens papiravis.

Forsvarer Heskey
Noen hederlige unntak finnes selvsagt. Tyskland spilte leken og flott fotball i 4-0-seieren mot Australia, og Chile varmet mange fotballhjerter til tross for at seierssifrene ikke ble større enn 1-0 mot Honduras i dag.

England ble anklaget for primitiv fotball av Franz Beckenbauer tidligere i uka, men Rooney synes ikke kritikken om «kick and run»-fotball treffer spesielt godt.

- Han skal få mene hva han vil, men vi lytter ikke til det han sier. Vi spiller ikke den typen fotball, sier han.

Selv har han ikke scoret på landslaget siden september i fjor. Til sammenligning har Cristiano Ronaldo gått 489 dager uten nettsus for Portugal, men Rooneys uttelling er skuffende nok til at det er blitt et tema i England.

Mot USA kom han seg knapt til gode avslutningsposisjoner i det hele tatt.

BØR GJESPE AV SEG SELV: Frankrikes lansdlagssjef Raymond Domenech. Foto: AP Photo/Francois Mori
BØR GJESPE AV SEG SELV: Frankrikes lansdlagssjef Raymond Domenech. Foto: AP Photo/Francois Mori Vis mer

- Jeg må spille bedre enn jeg gjorde da og score mål, men det bekymrer meg ikke, sier Rooney.

Selv om mange i engelsk presse trakk fram Emile Heskey som lagets beste spiller i åpningskampen er det like mange som ønsker ham ut. Sju mål på 59 landskamper er et usselt snitt for en spiss, men Rooney og de andre lagkompisene har bare gode ting å si om Heskey. Selv om de neppe hadde våget å kritisere verken han eller Capellos laguttak offentlig uansett..

- Jeg synes vi gjorde det bra sammen, og produserte sjanser. Hvis manageren velger oss igjen på fredag (mot Algerie) er jeg sikker på at vi skal gi dem trøbbel, sier Rooney.

John Terry mener Heskey er kraftig undervurdert.

- Hvis spisser ikke scorer blir de kritisert. Men Emile Heskey tilfører laget mye mer enn bare det. Han la opp til målet til Steven Gerrard mot USA og hadde en sjanse til å vinne kampen selv. Han har sju mål på 59 kamper, men det han gir laget er av stor verdi. Vi legger virkelig merke til hva han gjør for laget, og noen ganger blir det oversett av folk, sier Terry.

ET HEDERLIG UNNTAK: Lukas Podolski og Tyskland. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
ET HEDERLIG UNNTAK: Lukas Podolski og Tyskland. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL Vis mer