<strong>BESTE KEEPER:</strong> Larvik-keeper Sandra Toft er kåret til Champions Leagues beste målvakt. I dag blir hun helt avgjørende når Larvik spiller om Champions League-trofeet i finalen mot Buducnost.
BESTE KEEPER: Larvik-keeper Sandra Toft er kåret til Champions Leagues beste målvakt. I dag blir hun helt avgjørende når Larvik spiller om Champions League-trofeet i finalen mot Buducnost. Vis mer

Gjekstad da Sandra bøyde seg ned: «Hva er det du driver med!»

Fryktet at superkeeperen skulle slå opp skaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

* Champions League-finale: Larvik - Buducnost, kl. 17.00

BUDAPEST (Dagbladet): Larvik spiller Champions League-finale mot det montegrinske laget Buducnost i ettermiddag.  Mange av jentene var med da klubben vant det gjeve trofeet for første gang i 2011.

Målvakt Sandra Toft er ikke blant dem. I ettermiddag spiller den danske 25-åringen for sin første internasjonale tittel.

I tvil om hun kunne spille Helt fram til kampstart i semifinalen mot Dinamo-Sinara i går var det imidlertid uklart om hun ville bli spilleklar, etter lyskestrekken hun pådro seg i returkampen mot Vipers i semifinalen i det norske sluttspillet sist tirsdag.

- Ja, jeg var i tvil om hun kunne spille, bekrefter Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

Da han så Toft ta noen dype «utfall» under oppvarmingen til den kampen, så ble han «svett», som han sier.

- Hva er det du driver med? Hold deg på beina, tenkte jeg.

Kåret til beste målvakt Men Sandra var mer enn klar. Hun tok de tre første skuddene og kom godt i gang. Totalt tok hun 16 av 37 skudd - en redningsprosent på 43.

I motsetning endte Dinamo-Sinaras målvakt Anna Sedoykina på 21 redningsprosent — med sju redninger på 34 skudd.

Der har du den kanskje største forskjellen på lagene i går.

Sandra Toft ble da også allerede før semifinalen kåret til den beste målvakten i årets Champions League, da All Star-laget ble offentliggjort fredag.

Med seg på det laget hadde hun Larvik-venninnene Nora Mørk og Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

- Stolt Toft har hatt en redningsprosent på nærmere 50 i snitt på 15 Champions League-kamper denne sesongen.

- Det er vel ok.., sier hun selv.

- Hva betyr en slik personlig anerkjennelse for deg?

- Det betyr veldig mye, om vi vinner gullmedaljen. Jeg er stolt over å komme på All Star-laget, når det er min første sesong i Champions League. Meg jeg har et bra forsvar foran meg, det hjelper meg til å være god, sier Sandra Toft til Dagbladet.

Tause-Sandra Spill i Champions League var helt avgjørende for danskens overgang til Larvik.

<strong>KAN SENKE LARVIK:</strong> Larvik må stanse Buducnosts rumenske stjerne Cristina Neagu om de skal vinne dagens Champions League-finale. I går scoret hun sju mål i semifinalen mot Vardar.
KAN SENKE LARVIK: Larvik må stanse Buducnosts rumenske stjerne Cristina Neagu om de skal vinne dagens Champions League-finale. I går scoret hun sju mål i semifinalen mot Vardar. Vis mer

- Jeg trodde at Cecilie Leganger ville være med i år, men nå står vi her i en finale i Champions League. Det har vært mye press på skuldrene min, og jeg er glad for å ha innfridd dem, sier hun.

På spørsmål om lyskestrekken blir hun derimot raskt taus:

- Det svarer jeg ikke på.

Forventer slagsmål Gjekstad er glad for at Sandra Toft ble valgt som turneringens beste målvakt.

- Det var ekstra moro med Sandra, som var helt utenfor radaren til alle før denne sesongen.

Men begge er klare på at Europa-oppdraget ikke er fullført ennå. Buducnost skal slås i dagens Champions League-finale.

- Mot Buducnost blir det alltid tilløp til slagsmål. Der er det mye armer og bein, og mye tøff fysisk jobbing, så det blir viktig å få løpt inn noen kontringer, sier Ole Gustav Gjekstad om finalemostanderen.

- Vi vant semifinalen med ni mål, og vi løper mer enn alle andre. Vi er et sammensveiset lag og nyter å spille håndball. Det skal vi gjøre i finalen også, sier Sandra Toft.

<strong>KAN STANSE LARVIK:</strong> Buducnosts målvakt Clara Woltering slapp bare inn 17 mål i semifinalen mot Vardar. Hun kan bli Larviks mareritt i Champions League-finalen.
KAN STANSE LARVIK: Buducnosts målvakt Clara Woltering slapp bare inn 17 mål i semifinalen mot Vardar. Hun kan bli Larviks mareritt i Champions League-finalen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer