- Gjelder å ikke bli like flåsete som Stabæk

Rekdal-advarsel etter tre livsviktige poeng i Drammen.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Strømsgodset - Aalesund 0-1.

Mye stod på spill da Strømsgodset tok i mot Aalesund på Marienlyst i Drammen: Hjemmelaget hadde muligheten til å ta et definitivt farvel med nedrykksstriden og som smått begynne planleggingen mot Tippeligaen 2009, mens gjestene fra \'Jugendbyen\' kunne ta fatt på klatringen bort fra jumboplassen på bekostning av HamKam.

Takket være Tor Hogne Aarøys scoring en halvtime før slutt kan tangotrøyene dra hjem til Sunnmøre med tre uhyre viktige poeng. Men Kjetil Rekdal mister ikke bakkekontakten etter sin første seier som AaFK-trener - og advarer mot å bli like flåsete som gulljagende Stabæk.

-  Med tre kamper igjen, tror jeg i verste fall vi må vinne to til, selv om fotballen er så syk at HamKam faktisk kan vinne sine tre siste kamper. Uansett gjelder det å ikke bli flåsete eller spille "We are the champions" som det ble gjort på Nadderud i går, sier Kjetil Rekdal.

Misbrukte alle sjansers mor

Første omgang bar enten preg av stundens gravalvor eller total mangel på tenning.

Begge lag hadde en oppsiktsvekkende høy feilprosent i alt man foretok seg, spesielt med tanke på det labre tempoet i oppgjøret.

Likevel skulle Aalesund ha tatt ledelsen før hvilen da Lasse Olsen fikk en sjanse av type «den bestemoren din ville ha scoret på».

VIKTIG TREPOENGER: Amund Skiri og Aalesund tok en fortjent seier mot Strømsgodset i Drammen. Foto: SCANPIX
VIKTIG TREPOENGER: Amund Skiri og Aalesund tok en fortjent seier mot Strømsgodset i Drammen. Foto: SCANPIX Vis mer

Khari Stephenson avsluttet i stolperoten hvor Lasse Olsen hadde tatt oppstilling. Ballen var nærmest ferdigdempet og ferdigscoret, men den tidligere Godset-spilleren glemte muligens et øyeblikk hvilket lag han spilte for foran sitt gamle hjemmepublikum, og styrte ballen uforklarlig utenfor.

Det fikk Godsetunionen til å synge gamle hyllestsanger til 35-åringen, som ikke har vært å høre på Marienlyst på mange år, om enn med en syrlig og småironisk undertone.

- Jeg går for returen etter at Khari skyter, men stanga er rund, og det er ikke så lett å beregne hvor ballen havner. Den traff meg i kneet og spratt ut, forklarer Lasse Olsen om bomtreffet.

Han var heller ikke helt sikker på om assistentdommeren markerte for offside eller utspill.

Aarøy ble helt

Strømsgodset maktet på sin side sjeldent å sette noe trykk på gjestene fra Sunnmøre, og virket fantasiløse i det meste laget foretok seg. Lange, blinde og upresise pasninger mot Steffen Nystrøm på venstrekanten så ut til å være det skarpeste offensive skytset Aalesund ble utsatt for.

Med unntak av et par presise cornere fra Stian Ohr, var det ingenting som stemte hos drammenserne som ser ut til å ha havnet i en negativ spiral man ikke finner veien ut av.

- Dette var en forferdelig dårlig prestasjon. Vi spiller som om ballen er en ildkule som stikker hver gang man er borte i den, og det er et mentalt problem. For bare en måned siden spilte vi toppfotball, påpeker Godset-trener Ronny Deila.


Vondt skulle også gå til verre for Godset da Tor Hogne Aarøy fikk stå helt alene rett foran mål i det 61. minutt.

Vertene ga stadig Jonathan Parr gode arbeidsvilkår på venstresiden, og da AaFK-spilleren fikk tilstrekkelig med muligheter til å sikte seg inn, satt omsider innlegget der det skulle, og Aarøy hadde få problemer med å styre inn en ledelse som skulle stå seg kampen ut.

- Han betyr mye ettersom han vinner de fleste dueller og er et behagelig oppspillspunkt. Likevel må vi være i stand til å variere med å slå langt mot Aarøy og spille oss gjennom midten. Dessuten må vi være flinke til å flytte etter når han er i dueller, understreker Rekdal.

Men legger til:

- Man kan ikke sitte på ræva og og tro det er gjort. Da rykker vi ned.

Selv om Kjetil Rekdals menn ikke hadde noen spesielt god dag på jobben, slapp «tangotrøyene» seg mer løs og tok til slutt en fortjent seier i Drammen.

Dermed går AaFK de tre siste kampene i møte ett poeng foran HamKam som nå ligger mest utsatt til for nedrykk etter gårsdagens tap mot Stabæk.

<B>BORT FRA JUMBOPLASSEN:</B> Kjetil Rekdal og AaFK passerte HamKam på tabellen med kveldens borteseier mot Godset.