- Gjelder å komme med i bruddet

Kurt Asles siste sjanse i dag.

• Følg den 18. etappen direkte på Dagbladet.no fra kl. 12.30!

(Dagbladet.no): Dagens 18. etappe er årets siste «vanlige» etappe i Tour de France. Helgen består av en tempoetappe på lørdag, og søndagens sjarmøretappe opp Champs Élysées i Paris.

Det betyr mange sultne ryttere i dagens felt, og en av dem heter Kurt Asle Arvesen.

- Det er mange som ser at det er deres siste sjanse i dag, så det gjelder bare å komme seg med i brudd, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad til Dagbladet.no.

Arvesen selv sa til Dagbladet.no tirsdag at han har fått frie tøyler på de siste to etappene før helga.

– Dette er dagene da jeg har sjanser til å vinneetapper. Etappene er litt småkuperte, og det er gode muligheter for et brudd, så da er alt opp til meg sjøl. Så gjenstår det å se om jeg har krefter nok, sa 32-åringen.

- Må ha litt flaks

I går gikk kom lagkamerat Jens Voigt med i bruddet, noe som gjorde mulighetene mindre for Arvesen da han ikke kom seg med.

JAKTER ETAPPESEIER: Med litt flaks og mye krefter håper Kurt Asle Arvesen å komme med i brudd på dagens etappe. Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/SCANPIX
JAKTER ETAPPESEIER: Med litt flaks og mye krefter håper Kurt Asle Arvesen å komme med i brudd på dagens etappe. Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Kaggestad mener imidlertid at det er fullt mulig å ha to fra samme lag i brudd.

– Lampre hadde to ryttere med i går, så det er ikke umulig. Kurt må bare ha litt flaks. Samtidig er et eventuelt brudd avhengig av at det ikke er noen farlige ryttere med, så det får muligheten til å gå helt inn, sier Kaggestad.