Gjelland skjøt seg ut av stafettlaget

Egil Gjelland skjøt seg ut av stafettlaget med fire bom på andre liggende i dag. Dag Bjørndalen går sammen med Frode Andresen, Halvard Hanevold og lillebror Ole Einar Bjørndalen.

- Ole Einar, Frode og Halvard har vært de tre beste hele sesongen, og også i VM. Det var aldri tvil om at de skulle gå stafetten, sier landslagstrener Audun Svartdal til Dagbladet :på nettet.

Den siste plassen valgte han å gi til Dag Bjørndalen. Egil Gjelland ble vraket. Sylfest Glimsdal var ikke i «finale-heatet».

- Magefølelse avgjorde. Og spør meg ikke hva det betyr, sier Svartdal.

- Det var lite som skilte Dag og Egil, og jeg leverte laget sist av alle - ett minutt før fristen gikk ut, sier Svartdal.

- Tror du Egil er skuffet?

- Ja.

Egil Gjelland var forbannet etter fellesstarten fordi han etter en prikkfri første skyting fikk beskjed om å skru til venstre og ned. På neste standplassbesøk ble det fire bom.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg fikk beskjed om å skru, men jeg må stole på de som står på standplass, sa Gjelland etter målpassering.

Dag Bjørndalen har sin styrke på standplass. På 20 km ble det bare en bom på 20 skudd.

- En stafett har tendens til å bli avgjort på standplass, sier Svartdal.

- Har du en litt dårlig følelse for Sylfest Glimsdal som imponerte før VM og som ikke fikk sjansen i VM i det hele tatt?

- Ja, jeg har ikke noen god følelse for Sylfest. Men han har ligget bak de andre hele sesongen, og kom igang litt for sent, sier Svartdal.

- Hvilke sjanser har Norge i morgen?

- Det er veldig åpent, men på papiret er det tre land som skiller seg ut: Tyskland, Russland og Norge. Men alt kan skje i morgen. Hviterussland, Italia, Østerrike og Latvia kan også overraske. Mange kan vinne, sier Svartdal.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no