Gjelsten: - Båten fungerte meget bra

Bjørn Rune Gjelsten har igjen fått fart på offshorebåten sin. I Oslofjorden ble han nummer fem i kvalifiseringen til VM-runden i morgen.

I Arendals VM-runde sist helg eksploderte motoren på båten «Spirit of Norway». I dag stilte Aker RGI-sjefen med splitter ny Lambourghini-motor til 700 000 kroner.

- Båten fungerte meget bra, og jeg er godt fornøyd med båten. Det er det viktigste foran søndagens VM-runde, sier Bjørn Rune Gjelsten til NTB

Fire båter var raskere enn «Spirit of Norway» i dagens løp hvor det ikke ble oppnådd så gode tider som under fartskjøringen i Arendal. Til det var vindforholdene for dårlige.

- Dagens kjøring regner jeg som oppvarming foran VM-runden. Båten var justert for søndagens løp. Andre satser mer på pole position-kjøring enn det vi gjør. Vi setter ikke inn spesialpropell for fartsløp. For tilskuerne er det flott at andre gjør det, sa Gjelsten, som noterte 232,87 kilometer i timen.

Best var Ali Nasser fra De forente arabiske emiratene. Med båten «Victory 7» oppnådde Nasser 243,65 km/t. Forrige helg satte landsmannen Saeed Al Tayer ny verdensrekord på 259,68 km/t med «Victory 44» i Arendal.

- Jeg føler meg på ingen måte som favoritt. Det er iallfall fem gode båter, men dagens test var positiv, sier Gjelsten.

(NTB/Dagbladet :på nettet)