Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gjelsten bør gi meg seieren

ARENDAL (Dagbladet): Dubai-føreren Khalfan Harib (42) raste i full offentlighet etter at han ikke fikk gjennomslag for protesten etter å ha blitt disket fra seieren i den dramatiske VM-runden i offshore i Arendal i går.

Bjørn Rune Gjelsten og hans «Spirit of Norway» kom ikke først i mål i Arendal, men ble likevel stående igjen som den store vinneren. Khalfan Harib er det statsstøttede Victory-teamets mestvinnende fører med 11 Grand Prix-seirer - og har kjørt profesjonelt helt siden 1988. I går ble han og makker Ali Nasser disket fordi raceledelsen mente de holdt for høy hastighet i båtførernes venteområde før start - noe som kan være farlig på grunn av alle båtene som ligger der samtidig.

Suverent raskest

I farvannet rundt Arendal kjørte den arabiske suksessduoen fantastisk. De satte blant annet ny runderekord med tida 9.56 minutter på turen rundt Tromøya - og kjørte i mål til det de trodde var en overlegen seier. Sjokket ble derfor ekstra stort da de forsto at de var disket.

Mistet VM-ledelsen

Med seier i går ville han og makker Ali Nasser ledet i VM-sammendraget i stedet for Bjørn Rune Gjelsten. - Gjelsten bør gi meg seieren. Han vet at den tilhører meg, og nå leder Gjelsten VM fordi han har fått poengene som tilhører meg, sier Khalfan Harib - som nekter for at de har gjort noe galt. - Motoren hang seg opp i oppvarmingsområdet. Derfor skrudde vi den av og ut fra start var vi derfor blant de aller siste båtene. Da er det urettferdig å diske oss, mener Khalfan Harib.

Langt jurymøte

VM-juryen behandlet saken i to og en halv time i går ettermiddag - og kom ut med følgende melding: «Protesten er enstemmig avvist.» Det fikk Khalfan Harib til å eksplodere. - Juryen liker meg ikke. Hvorfor vet jeg ikke, men dette er personlig. Det er jeg overbevist om, sa Khalfan Harib til Dagbladet. Juryformann Harald Halvorsen forklarer diskvalifikasjonen slik: - Harib var best på vannet, men dessverre tapte han på et regelbrudd. Etter å ha studert videobilder av forseelsen mener vi det var rett å opprettholde diskvalifikasjonen, til tross for at de hadde en god forklaring i motortrøbbelet, sier Halvorsen. Han tilbakeviser på det sterkeste at det ligger personlige motiver bak - eller at det ble slik fordi Gjelsten til slutt ble stående som vinner. - I juryen er det folk fra tre forskjellige nasjoner. Avgjørelsen er tatt ut fra et objektivt syn.

- Burde ventet

Araberen reagerte også på at rennledelsen i realiteten disket dem allerede før løpet var i gang. - De burde iallfall tatt en titt på protesten før de disker noen. De tok avgjørelsen sånn, sier Harib - og knipser med fingrene. Og avsluttet med følgende: - Hvis juryen har samvittighet gir de meg seieren tilbake. De kan hvis de vil.

FRUSTRASJON: Khalfam Harib og Ali Nasser diskuterer med Kjell Inge Røkke etter racet i Arendal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media