Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjelsten jager VM-trippel

Bjørn Rune Gjelsten gir seg selv to nye år på å kopiere VM-tittelen i offshore fra i fjor.

46-åringen mener det ikke er forsvarlig å kjøre båt i 250 km/t når han nærmer seg 50. Sist sesong ble Gjelsten og makker Steve Curtis i båten «Spirit of Norway» VM-vinnere for annen gang. Første seier kom i 1998.

- Egentlig lovet jeg familien at jeg skulle slutte når jeg vant VM, men jeg har søkt om dispensasjon hjemmefra til å fortsette i to år. Etter det blir jeg for gammel til å vinne i dette gamet, sier Bjørn Rune Gjelsten til NTB.

Finansmannen og mangemillionæren har jogget og gått på ski så å si hver dag i hele vinter, i tillegg til vekttrening. Men risikoen øker med alderen, og Gjelsten har flere ganger opplevd dramatikk på sjøen.

  • Offshore-VM starter med Portugal Grand Prix i Lisboa 24. og 25. mai. Deretter bærer det til Tyskland, Italia, England, Norge (Oslo), Østerrike, Qatar og De forente arabiske emirater (Fujairah og Dubai).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media