Gjelsten måtte bryte

Girkassen røk.

Bjørn Rune Gjelsten i «Spirit of Norway» måtte bryte dagens VM-runde i offshore i Oslo. Dermed røk EM-tittelen.

Det var motortrøbbel som stoppet Gjelsten på hjemmebane. Etter 14 runder, rundt 20 minutter før slutt, ledet Gjelsten og makker Steve Curtis med omtrent ett minutt på nummer to.

- Så blåste vi ene girkassen, helt uten forvarsel. Sånt som skjer, konstaterte en skuffet Gjelsten overfor NTB.

Etter å ha brutt også den forrige VM-runden, i Plymouth, lå Gjelsten som nummer to i sammendraget. Med seier i Oslofjorden ville «Spirit of Norway» gått tilbake i tet og vunnet EM, som avgjøres etter de første fire av totalt åtte runder.

- Klart det er skuffende å måtte bryte, ikke minst siden det var på hjemmebane. Nå bytter vi ut girkassen og håper å slå tilbake allerede i neste runde, sier Gjelsten.

«Qatar» vant søndagens runde, teamets første seier i offshore-VM. «Victory 77» ble nummer to, mens norske «Jotun» med Jann Hillestad tok en gledelig 3. plass.

EM ble vunnet av Dubai-registrerte «Victory 7». Gjelsten er nummer to i sammendraget, men har bare ett poeng til gode på «Victory 77» på 3. plass.

- Nå skal vi til «løvens hule» med runder i India, Qatar, Fujairah og Dubai. Der venter enorm varme, opp mot 50 grader i cockpit. Men vi har gjort det sterkt der tidligere og gir oss ikke, sier Bjørn Rune Gjelsten.

(NTB)

<B>HJEMMESVIKT:</B> Bjørn Rune Gjelsten kom seg ikke i mål i Oslofjorden.