Gjelsten nummer to

- Vi er ikke her for å delta, men for å vinne, sa Bjørn Rune Gjelsten etter at han kom på andreplass i dagens fartsprøve i Oslofjorden.

'Spirit of Norway' tapte hårfint for favorittene fra Dubai under fartsprøven i Scandinavian Grand Prix lørdag. Den norske båten ledet kampen om beste startspor helt til bare noen få minutter gjensto. Da suste 'Victory 1' inn i Oslos havnebasseng til bestetid.

- Vi er optimister foran morgendagen. Båten fungerer fint og har absolutt kapasitet til å kjempe helt i toppen. Vi er ikke her for å delta, men for å vinne, sa en smilende Gjelsten etter at båten var hevet for dagen.

Et rotterace

Finansmannen og hans throttleman, Steve Curtis, vant i Oslofjorden for to år siden. Nå tar teamet sikte på å gjenta suksessen.

- Den gang fikk vi bare femte beste startspor, så vi ligger definitivt bedre an nå, mente Gjelsten.

Ett sekund skilte 'Victory 1' fra Gjelsten og co. lørdag. Videre var det bare 2/100 sekund ned til tredjeplass. Det ligger an til et rotterace i havnebassenget søndag ettermiddag.

- Vi er nært sagt nødt til å vinne her for å være med i VM-sammendraget. Kampen om totalseieren har vi på ingen måte gitt opp, sa Bjørn Rune Gjelsten.

Kolliderte

For halvannen måned siden kolliderte 'Spirit of Norway' med en bølge under VM-runden i Tyskland. Den ble så vidt klar til løpet i Arendal 14 dager senere. Da vant Gjelsten og Curtis.

- Båten har ledet samtlige løp hittil i år, og slik den fungerer nå så er det ingen grunn til at vi ikke skal kunne kjempe helt i toppen søndag også, mente Bjørn Rune Gjelsten.

'Jolly Motor', gamlebåten til Kjell Inge Røkke, ble nummer fire på lørdagens fartsetappe med fører Eric Kirkedelen om bord. 'Jotun' med Andreas Ove Ugland og Jann Hillestad, kjørte inn til sjetteplass.

(NTB)