Gjelsten takker Røkke for VM-seieren

Bjørn Rune Gjelsten ble i dag verdensmester i offshore. Æren gir han sin kompanjong i næringslivet, Kjell Inge Røkke. - Han snakket meg inn i dette sirkuset, sa Gjelsten.

Med Bjørn Rune Gjelsten til rors endte «Spirit of Norway» på 2. plass under VM-runden i Dubai fredag, bak italienske «Jolly Motor». Plasseringen holdt til klar seier i sammendraget, selv om én VM-runde gjenstår.

- Vi kommer til å delta i det siste racet selv om seieren allerede er sikret. Det skylder jeg ikke minst medlemmene i teamet vårt, og de øvrige lagene, sa Gjelsten.

Det ble et sterkt taktisk løp for Gjelsten, som ville ta tittelen med en plass blant de fire beste i fredagens konkurranse. Han ledet etter første runde av 12, men sakket akterut da løpet kom skikkelig i gang.

Bjørn Rune Gjelsten startet så smått med offshore mens han oppholdt seg i USA sammen med kompanjong Kjell Inge Røkke i 1993.

- Kjell Inge snakket meg inn i dette sirkuset og fortjener mye av æren for at jeg omsider har lykkes fullt ut. Han sto bak utviklingen av det konseptet som nå har ført til VM-seier, sa Bjørn Rune Gjelsten.

(NTB)