Gjelsten til topps i offshore-VM

Bjørn Rune Gjelsten vant søndagens VM-runde i offshore, og leder også sammenlagt. Kjell Inge Røkke fikk problemer igjen.

Etter seieren i tidskjøringen lørdag, hadde Gjelsten beste startposisjon i søndagens VM-runde. Han kjempet først og fremst med de to Victory-båtene fra De forente arabiske emirater, og da en av båtene bommet på en bøye og måtte snu, fikk han en gyllen anledning til å vinne det hele.

- Jeg er utrolig stolt over at vi har et helnorsk lag som kan vinne her. Og det er godt å vinne i hard kamp med italienske og amerikanske båter, for ikke å glemme Victory-båtene, sa en meget fornøyd Gjelsten til NRK etter løpet.

Ettersom Gjelsten tok en tredjeplass i Trieste i Italia for to uker siden leder han VM sammenlagt. Han leder også VM i tidskjøring.

Kjell Inge Røkke fikk motortrøbbel før lørdagens tidskjøring, men takket være knallhard jobbing natt til søndag kunne han stille til start.

Han lå blant de beste lenge, men falt av da nye motorproblemer meldte seg et stykke ut i løpet. Røkke klarte ikke å henge med de beste, og kjørte i mål som nummer åtte.

Andreas Ove Ugland deltok også i helgens VM-runde, men måtte bryte søndagens løp.

(NTB)