Gjelsten trimmer hodet

Bjørn Rune Gjelsten (46) stiller til start i årets offshore-VM bedre trent enn noen gang. I hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKER (Dagbladet): Han setter av minimum en halv time til meditasjon hver dag, og er overbevist om at det på gjør ham til en bedre og mer konsentrert båtpilot.

Etter den enorme fjorårssesongen ville det vært enkelt å lene seg tilbake. Men suksessen er istede motivasjon til å jobbe enda hardere.

- Jeg og min co-pilot Steve Curtis er regjerende verdensmestrer. Men jeg liker å si at vi er verdensmestrer uten pokal. Slik holder vi sulten oppe.

Når noen går fra å være dominerende til å tape terreng, tror jeg det først og fremst skyldes mangel på ydmykhet. Men skal man bli bedre, så må man faktisk bli bedre. Derfor er ydmykhet overskriften vår i år, sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Foran årets sesong følte han at han hadde mer å hente på mentale forberedelser.

Det har han jobbet bevisst med siden han traff en belgisk fysioterapeut og osteopat ved navn Jacques Caluwe under sesongavslutningen i Qatar.

Kvitt smerter

- Han er opptatt av helhetstenkning. Prinsippet er at det ikke er noen vits å lege noen fysisk om man ikke samtidig leger dem mentalt. Tidligere har jeg før løp egentlig meditert uten å vite at jeg gjorde det. Jacques Caluwe har gjort meg bevisst på disse tingene, og hjulpet meg å sette det i system, sier Gjelsten til Dagbladet.

- Caluwe har æren for at jeg i dag er sterkere både fysisk og mentalt. I hele fjor hadde ryggsmerter, og en skulder som var ute av ledd og med to brudd. Men det nevnte jeg ikke for noen. Man klager ikke når man vinner båtløp. Takket være hans behandlinger er ryggen helt fin og det er liv i den høyre skulderen igjen, sier Gjelsten.

Likevel er det først og fremst med mental jobbing Jacques Caluwe har brukt mye tid på.

- Mediteringen utløser energi til å være fokusert og konsentrert, sier Bjørn Rune Gjelsten.

- Mentalt forbilde

Caluwe var på plass da Gjelsten testet båten i Norge i går. Og han vil være til stede under løpshelga i Lisboa. Belgieren skryter av Bjørn Rune Gjelstens mentale styrke.

- Han bør være et forbilde for andre toppidrettsutøvere. Han er ekstremt god til å ha fokus på de rette tingene. Har du for eksempel lagt merke til at han sjelden virker veldig entusiastisk? Det er fordi han ikke bruker unødig energi. Han bruker den der den trengs mest. I båten, sier Jacques Caluwe.

MEDITERER: Offshore-mesteren Bjørn Rune Gjelsten har trimmet hodet i sesongforberedelsene. Blant annet mediterer han daglig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer