Gjelsten truer med å trekke seg fra VM

Føler seg utsatt for sabotasje.

Bjørn Rune Gjelsten truer med å trekke seg fra offshore-VM med øyeblikkelig virkning. Årsaken er det han hevder å være sabotasjekjøring fra hovedkonkurrenten.

Helgens løp i Romania har fått begeret til å renne over for nordmannen.

- Løpet i helgen var uakseptabelt. Sporten har mistet all form for sportsånd, og får det ikke konsekvenser legger jeg opp, sier Gjelsten til Finansavisen.

Han er i harnisk etter Victory-teamets opptreden under det siste racet.

Gjelsten og hans «Spirit og Norway» hadde beste startspor i Romania, men en gigantisk tjuvstart av «Victory 7», gjorde at nordmannen plutselig var nede på en åttendeplass. Han kjørte seg opp, men nok en gang ødela Victory-teamets annenbåt for det norske håpet.

- De kuttet oss i en sving, noe som gjorde at vi tippet rundt. Vi fikk startet båten igjen, men mye av utstyret ble ødelagt, forteller Gjelsten som endte på fjerdeplassen.

- Victory-teamet tar alle midler i bruk for å slå oss. De gjorde det samme under VM-runden i Hellas tidligere i år. Da fikk jeg en unnskyldning. Det har jeg fått nå også, men det holder ikke lenger. Vi har regler å forholde oss til. Dersom det som skjedde nå bare fører til en advarsel, legger jeg opp umiddelbart, freser Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen.

(NTB)

SKYLDER PÅ RIVAL: Bjørn Rune Gjelsten mener Victory-teamet får lov til å bruke ulovlige midler mot den norske båten i offshore-VM.