Gjelsten truer med å trekke seg fra VM

Føler seg utsatt for sabotasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bjørn Rune Gjelsten truer med å trekke seg fra offshore-VM med øyeblikkelig virkning. Årsaken er det han hevder å være sabotasjekjøring fra hovedkonkurrenten.

Helgens løp i Romania har fått begeret til å renne over for nordmannen.

- Løpet i helgen var uakseptabelt. Sporten har mistet all form for sportsånd, og får det ikke konsekvenser legger jeg opp, sier Gjelsten til Finansavisen.

Han er i harnisk etter Victory-teamets opptreden under det siste racet.

Gjelsten og hans «Spirit og Norway» hadde beste startspor i Romania, men en gigantisk tjuvstart av «Victory 7», gjorde at nordmannen plutselig var nede på en åttendeplass. Han kjørte seg opp, men nok en gang ødela Victory-teamets annenbåt for det norske håpet.

- De kuttet oss i en sving, noe som gjorde at vi tippet rundt. Vi fikk startet båten igjen, men mye av utstyret ble ødelagt, forteller Gjelsten som endte på fjerdeplassen.

- Victory-teamet tar alle midler i bruk for å slå oss. De gjorde det samme under VM-runden i Hellas tidligere i år. Da fikk jeg en unnskyldning. Det har jeg fått nå også, men det holder ikke lenger. Vi har regler å forholde oss til. Dersom det som skjedde nå bare fører til en advarsel, legger jeg opp umiddelbart, freser Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer