Gjelsten vant dramatisk VM-runde

Den suverene VM-lederen Bjørn Rune Gjelsten tok nok en offshoreseier i dag i et høydramatisk løp i Østerrike.

Gjelsten hadde beste startspor etter å ha vunnet lørdagens tidskjøring. Med søndagens seier øket han ledelsen ytterligere i sammendraget når bare tre VM-runder gjenstår.

Østerrikes Grand Prix var årets femte VM-runde, og den første siden løpet i Oslo i midten av august. Gjelsten har nå vunnet fire av de fem første løpene, og ser ut til å gå mot sin annen VM-tittel på rad.

Det ble en stor norsk dag i Traunsee. Mens «Spirit of Norway» med Gjelsten og makker Steve Curtis vant, tok «Jotun» en strålende 2. plass og sikret seg dermed sin beste plassering på svært lenge.

«Jotun» ble denne gang kjørt av amerikanske Randy Scism og tyske Bernhard Bellmann. Nummer tre ble «Highlander».

Tippet rundt

Løpet ble framskyndet noen timer slik at den østerrikske TV-kanalen ORF kunne sende direkte før overføringen av formel 1 -løpet på Monza-banen i Italia.

Og TV-seerne fikk et høydramatisk løp, der australske «Maritimo» tippet rundt i det smale farvannet. «Maritimo» var båten som før løpet lå nærmest Gjelsten i VM-sammendraget.

I tillegg fikk begge Dubai-båtene fra «Victory»-teamet motortrøbbel.

Dermed ligger alt til rette for at finansmannen og båtraceren Gjelsten kan ta nok en VM-tittel i offshoreklassens gjeveste klasse.

Den sjette VM-runden går i Doha, Qatar i slutten av oktober. De to siste VM-rundene arrangeres i De forente arabiske emirater i desember.

NTB