Gjelsten vant i Italia

BERGEN (Dagbladet): Bjørn Rune Gjelsten kjørte inn til seier i det første offshoreløpet i VM for klasse 1 i Italia i går. - Det ble et tøfft løp i en til to meter høye bølger, sier Gjelsten til Dagbladet.

Gjelstens båt Spirit of Norway tok ledelsen fra start, men valgte å slippe italienske Jolly Motor foran seg i andre runde.

- Etter fem, seks runder bestemte vi oss for å presse på litt ekstra. Vi sikret oss en ledelse på et minutt. Etterhvert slakket vi litt av for å ta vare på utstyret. Da visste vi at vi ville komme til å vinne, sier Bjørn Rune Gjelsten.

- Utslitt

Sammen med annenkjører Steve Curtis kom han inn 29 sekunder foran Victory 5 fra De forente Arabiske Emirater. Victory 7 fra samme nasjon kom inn på tredje plass. Jolly Motor måtte gi tapt på grunn av problemer med tilførselen av drivstoff.

- Etter å ha kjørt i så høye bølger i en time og 18 minutter er jeg rimelig utslitt i kroppen, sier en fornøyd Bjørn Rune Gjelsten. Han holdt en gjennomsnittsfart på 170 kilometer i timen.
Lørdag kom Aker RGI-sjefen på andre plass i fartsetappen med en topp hastighet på 219 kilometer i timen. - Vi er godt fornøyd. Båten er blitt oppjustert i Norge i vinter og tåler mer enn tidligere. Samtidig er vi bedre trent fysisk og mentalt, sier han.

TV-avtale

Arrangementet i Bari, med mer enn 100 000 tilskuere, ble filmet av BBC og sendt i en lang rekke land over hele verden i går. Neste løp går i St. Petersburg 5. juli før hele offshore-sirkuset kommet til Arendal i midten av juli.

- Vi håper også å få kjøre i Oslofjorden som i fjor. Det vil kunne gi Oslo og Norge en helt fantastisk markedsføring når arrangementet blir sendt ut på TV-stasjoner i så mange land.
Oslo politikammer har avslått søknaden om arrangement i Oslo-fjorden. En anke med positive uttalelser fra en rekke instanser ligger til behandling i Justisdepartementet.

FORT: Med en snittfart på 170 km/t vant Bjørn Rune Gjelsten det første VM-løpet i offshore.