Gjelsten vant i Italia

BERGEN (Dagbladet): Bjørn Rune Gjelsten kjørte inn til seier i det første offshoreløpet i VM for klasse 1 i Italia i går. - Det ble et tøfft løp i en til to meter høye bølger, sier Gjelsten til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gjelstens båt Spirit of Norway tok ledelsen fra start, men valgte å slippe italienske Jolly Motor foran seg i andre runde.

- Etter fem, seks runder bestemte vi oss for å presse på litt ekstra. Vi sikret oss en ledelse på et minutt. Etterhvert slakket vi litt av for å ta vare på utstyret. Da visste vi at vi ville komme til å vinne, sier Bjørn Rune Gjelsten.

- Utslitt

Sammen med annenkjører Steve Curtis kom han inn 29 sekunder foran Victory 5 fra De forente Arabiske Emirater. Victory 7 fra samme nasjon kom inn på tredje plass. Jolly Motor måtte gi tapt på grunn av problemer med tilførselen av drivstoff.

- Etter å ha kjørt i så høye bølger i en time og 18 minutter er jeg rimelig utslitt i kroppen, sier en fornøyd Bjørn Rune Gjelsten. Han holdt en gjennomsnittsfart på 170 kilometer i timen. Lørdag kom Aker RGI-sjefen på andre plass i fartsetappen med en topp hastighet på 219 kilometer i timen. - Vi er godt fornøyd. Båten er blitt oppjustert i Norge i vinter og tåler mer enn tidligere. Samtidig er vi bedre trent fysisk og mentalt, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer