Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjelsten vant tidkjøringen

Slo Victory 77 med 1,2 sekund.

Bjørn Rune Gjelsten i Spirit of Norway vant tidskjøringen i offshore-VM i Qatar fredag. Victory 77 ble slått med 1,2 sekund.

- Vi har skaffet oss et veldig godt utgangspunkt til lørdagens kjøring, men det ble en spennende tidskjøring her i Doha, sa teamsjef Cato Strømberg til NTB fredag.

Forrige gang Gjelsten var i aksjon var i Oslo Grand Prix. Der måtte den norske båten bryte på grunn av tekniske problemer. Nå er en del komponenter byttet i forhold til kjøringen i Oslo. Fredag fungerte alt bra, og håpet er at det skal fortsette også lørdag.

I VM-sammendraget ligger Gjelsten på annenplass bak Victory 7 fra De forente arabiske emirater. Det skiller 13 poeng mellom båtene. Victory 7 endte på fjerdeplassen i tidskjøringen fredag.

I den spesielle «pole position-konkurransen» ligger Spirit of Norway på førsteplass. Etter seieren i tidskjøringen fredag, øket Bjørn Rune Gjelsten og co. ledelsen til 32 poeng i denne konkurransen.

(©NTB)

FØRSTE STIKK: Bjørn Rune Gjelsten har skaffet seg et godt utgangspunkt for helga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media