Gjelstens andre strake seier

Bjørn Rune Gjelsten tok sin andre strake seier i VM for offshorebåter klasse C1 søndag. Han overtok også ledelsen i VM-sammendraget.

Dermed tok han sin andre VM-seier av tre mulige etter triumfen i tyske Travemünde for to uker siden. Seieren ga ham 20 poeng, og Gjelsten er dermed på toppen av VM-listen foran «Victory»-båtene fra De forente arabiske emirater etter tre av åtte VM-runder.

- Det føles utrolig deilig. Alt klaffet. Dette var nok et av våre to-tre aller beste løp noensinne, sa en jublende Gjelsten til NTB før han steg opp på pallen sammen med sin britiske throttleman Steve Curtis.

Det var en svært populær seier i og med at Curtis vant på hjemmebane foran titusener av tilskuere. Nå gleder Gjelsten seg til neste VM-runde, Scandinavian Grand Prix i Oslo 10.-11. august.

Til Oslo på toppen

- Det betyr mye å komme til Oslo som sammenlagtleder. Vi har fått en fantastisk start, sa verdensmesteren fra 1998.

45-åringen hadde beste startposisjon og ledet fra start til mål. De to «Victory»-båtene måtte innse at nordmannen ble for sterk. Regjerende verdensmester «Victory 7» med Ali Nasser prøvde å sette inn en sluttspurt, men Gjelsten og annenfører Steve Curtis vant det 13 runder lange løpet i det sørvestlige England med klar margin.

- Men det var mye tøffere og mer spennende enn det så ut til for tilskuerne. Det var sterk sidevind, og vi kunne ikke hvile et sekund. Vi fikk en god start og hadde håpet å få en enda større ledelse. «Victory 7» presset oss hardt, sa Gjelsten, som hadde en topphastighet på 260 km/t.

Flott revansj

Med seieren fikk «Spirit of Norway» en flott revansj etter fjorårets Britiske Grand Prix i Plymouth, som han hadde vunnet hadde det ikke vært for feil runding av en bøye.

Før løpet brukte Gjelsten tiden til å slappe av, spise og til dyp konsentrasjon. Han fulgte oppsummeringene fra de to første løpene i Trieste og Travemünde på storskjerm, og fikk blant annet se rundkastet til Kjell Inge Røkke.

Da NTB møtte Gjelsten før løpet, var han usikker på vindforhold og hvilke propeller de skulle bruke.

- Akkurat nå er vi usikre på hva vi skal gjøre. Det er litt roligere vindforhold i dag enn under testingen fredag, så vi får se hva vi gjør, sa Gjelsten. Men det tekniske fungerte perfekt.

- Det som skapte problemer for oss var de mange helikoptrene og båtene foran som vi tok igjen. De er ikke særlig oppmerksomme når det kommer båter bak, sa Gjelsten.

Kan vinne alt

Seieren betyr at Gjelsten har 52 poeng, mens «Victory 7» på 2. plass har 50 poeng før runden i Oslo. Vinner Gjelsten neste runde har han allerede sikret seg sitt første trofé for sesongen: EM. Og etter tre strake pole position-seirer er han på god vei til å vinne den konkurransen også. Den gjeveste tittelen, VM, la Gjelsten et godt grunnlag for med seieren i Plymouth.

Andreas Ove Ugland måtte nok en gang bryte på grunn av motortrøbbel, og dermed har «Jotun» til gode å gjennomføre en VM-runde denne sesongen. Kjell Inge Røkke deltok ikke i helgen, og «Reverie» ventes ikke tilbake i racerbåtsirkuset før i september.

PS! Kun seks av båtene gjennomførte søndag. Tre av båtene måtte bryte, mens de to siste ble diskvalifisert.

(NTB)

SUVERENE: Bjørn Rune Gjelsten og Steve Curtis vant gårsdagens tidskjøring i Plymouth. Her passerer de The Hoe i havna i Plymouth. «Spirit of Norway» var nesten tre sekunder foran italienske «Highlander».
- ALDRI VÆRT BEDRE: Bjørn Rune Gjelsten jubler etter seieren i Plymouth i går. - Vi har aldri kjørt bedre enn nå, sa han. I dag vant han igjen.