Gjelstens arvtaker i beste startspor

Bjørn Rune Gjelstens arvtaker i Spirit of Norway, Bård Eker, står i beste startspor under morgendagens VM-runde i offshore i Trondheim.

Sammen med throttleman Steve Curtis, som de siste to sesongene har blitt verdensmester sammen med Bjørn Rune Gjelsten, var Eker raskest under lørdagens tidskvalifisering i Trondheimsfjorden.

Duoen trengte bare én runde i løypa for å sette bestetid.

Dermed står duoen i beste startspor for andre gang denne sesongen. I VM-åpningen i engelske Plymouth var det ingen som klarte å nærme seg Spirit of Norway, som dermed er i førersetet i VM-sammendraget.

– Vi brukte noen nye propeller og fant akkurat den riktige balansen og vekten på båten. Samtidig måtte vi være forsiktig, fordi forholdene var langt røffere enn på trening, sa Steve Curtis.

Qatar nest raskest

Qatar 96-båten med Sheikh Hassan Al Thani og Matteo Nicolini bak spakene var nest raskest under tidskvalifiseringen lørdag.

– Vi får nok en god kamp med dem i selve løpet søndag. Det skal bli spennende å se hvordan de ulike båtene klarer den første svingen. Den er vanskelig og må behandles med respekt, sa Steve Curtis.

Lørdagens tidskjøring ble også en stor opptur for en annen norsk båt. Jørn Tandberg og Christian Zaborowski i Jotun suste inn til tredjeplass

– Et suverent resultat for oss, konstaterte duoen etterpå.

Måtte evakuere

Verre gikk det for Roscioli Hotels-båten, som på dramatisk vis vippet rundt på trening tidligere lørdag. I båten satt norske Pål Nilsen, som gjorde sin debut i offshore-VM.

– Vi kom litt trangt inn i den første svingen, men hadde klart den mange ganger tidligere. Nå traff vi imidlertid bølgene etter en båt, sa Nilsen om episoden.

Etter rundkastet ble båten liggende med toppen ned. Dermed ble Nilsen og kollega Nicola Giorgi tvunget til å evakuere båten. Begge kom fra det uten skader.

(ANB)