Gjelstens første seier i Norge

Flere tusen nordmenn klappet Bjørn Rune Gjelsten inn til seier i VM-runden i Oslofjorden i dag.

- Det var veldig positivt å vinne her. Vi har kjørt mye i Norge, uten å lykkes 100 prosent, og alle de tidligere seirene var tatt i utlandet, sa Gjelsten til NTB før han klatret til topps på seierspallen på Honnørbrygga i Oslo havn.

Tusenvis av tilskuere hadde samlet seg for å applaudere Gjelsten da han klappet til kai etter å ha gjennomført et nærmest perfekt løp i Oslofjorden. Og Aker RGI-sjefen lot seg villig hylle. Han var både lettet og stolt etter sesongens første seier.

Kan vinne VM

Etter å ha fått spolert årets tre første VM-runder på grunn av uhell, måtte Gjelsten og annenfører Steve Curtis ha et godt resultat i Oslo. Hvis ikke ville «Spirit of Norway» være avhengt i VM-sammendraget.

- For å henge med måtte vi være blant de tre første i dag. Nå har vi en reell sjanse til å vinne VM, sa Gjelsten.

Det så dramatisk ut like før start. Gjelstens båt ble liggende til kai lenger enn de andre, og det var hektisk aktivitet før «Spirit of Norway» stakk til sjøs.

- Vi lå veldig lenge for å velge propelltype, og vi endte nok opp med litt for små propeller. Det ga oss litt bedre akselerasjon og gjorde oss i stand til å kjøre bedre svinger enn konkurrentene, men de tok innpå på langsidene, forklarte Gjelsten overfor NTB.

- Gjelsten er den beste

Flere av de andre båtene i offshore-sirkuset har kraftigere motor enn «Spirit of Norway», men helheten er det ingen som matcher når alt fungerer for Gjelsten & Co. Annenfører Steve Curtis er den eneste i verden med tre VM-titler i offshore klasse 1, og han får mye av æren for suksessen. Curtis er imidlertid rask til å skryte av sjefen sjøl.

- Bjørn Rune er den beste jeg har kjørt med. Han er systematisk, og tenker gjennom alt han gjør. Gjør han en feil, skjer ikke det samme en gang til. Det er disse egenskapene som har gjort ham til en god forretningsmann, sier Curtis.

(NTB/Dagbladet :på nettet)