Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjemselund kan bli stengt 1. januar

Kongsvinger må reddes av kommunen.

RISIKERER LUKKEDE DØRER: Kassa til Kongsvinger Sportanlegg AS er snart tom, og banen vil bli stengt om ikke kommunen griper inn. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
RISIKERER LUKKEDE DØRER: Kassa til Kongsvinger Sportanlegg AS er snart tom, og banen vil bli stengt om ikke kommunen griper inn. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten kommunalt tilskudd vil Gjemselund stadion bli stengt 1. januar.

Kassa til Kongsvinger Sportsanlegg AS er snart tom. Dermed går det mot avvikling av selskapet og lukkede dører på Gjemselund, skriver Glåmdalen.

Selskapet eies av Kongsvinger kommune, KIL Toppfotball og Kongsvinger Allianseidrettslag.

- Vi har ingen egenkapital å tære på. Derfor ser vi ikke noe grunnlag for videre drift. Konsekvensen er et stengt Gjemselund fra 1. januar, sier styreleder Thomas Trømborg til Glåmdalen.

En vil videreføre drift og vedlikehold på et minimumsnivå for å unngå skader på anlegget. Selskapet trenger 1,6 millioner kroner for å holde anlegget åpent. I et styremøte nylig gjorde man følgende vedtak: «Med mindre Kongsvinger kommune sikrer forsvarlig økonomisk drift gjennom kommunalt tilskudd, ser selskapets styre seg nødt til å stanse all utleie og drift av Gjemselund, inkludert kunstgressbanene fra og med 01.01.2011».

Rådmannen i Kongsvinger kommune kan ikke love midler, men saken kommer trolig opp allerede torsdag.

- Vi skal drøfte kommunens budsjett for 2011 torsdag. Tilskudd til Kongsvinger Sportsanlegg er ikke satt opp til kommunestyret, men jeg regner ganske sikkert med at det blir tema. Ikke minst siden mangelen på midler gjelder allerede fra årsskiftet. Resultatet blir det opp til politikerne å avgjøre, sier rådmann Bernhard Caspari til Glåmdalen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!