Gjenforenes med gulltreneren

- Forutsetning for OL-gull, sier Eirik Verås Larsen.

(Dagbladet.no): Kajakkpadler Eirik Verås Larsen er et av Norges største gullhåp under neste års sommer-OL i Bejing, Kina.

Men 31-åringen stilte et avgjørende krav til Olympiatoppen i forhold til å kunne gå helt til topps: de måtte kjøpe suksesstreneren Ørjan Madsen tilbake.

Nå har dette endelig skjedd, og Larsen blir gjenforent med mannen som trente ham til OL-gull og - bronse i 2004.

- Med dette har den viktigste brikken falt på plass. Ørjan gir meg den sikkerheten og sjøltilliten jeg trenger, sier en glad Verås Larsen til Dagbladet.no.

- At han kom tilbake, var en av de tingene jeg sa til Olympiatoppen at måtte komme på plass for at jeg skal kunne kjempe om gull. Alt annet blir småting i sammenlikning, mener han.

Har klart seg sjøl

Padler-esset har lenge ønsket å gjenopprette kontakten med sin tidligere lærer, som første gang ble ansatt av Olympiatoppen i mai 2003.

- Men i og med at han er ansatt som sportssjef i tysk svømming, har jeg ikke villet trenge meg for mye på, sier Verås Larsen, som likevel har hatt litt telefonkontakt med Madsen.

Gjenforenes med gulltreneren

Den siste tida har toppidrettsutøveren klart seg mye på egen hånd, noe som for så vidt har gått greit:

- Jeg har klart å organisere det meste ut fra det jeg har lært opp gjennom. 

Treningsleir i Florida

Men:

- Jeg har ikke hatt noen til å kvalitetssikre opplegget, og dermed har jeg manglet det siste lille, legger han til.

Nå er det siste lille forhåpentligvis på plass, og i starten av november reiser han på samling i Florida, USA.

- Derfra handler det bare om å gire opp treningsnivået, sier Verås Larsen - litt mer optimistisk nå enn for bare litt siden.

ELEV OG TRENER: Eirik Verås Larsen sammen med sin tidligere og blivende trener Ørjan Madsen. Han er avgjørende for Norges gullsjanser i kajakk under neste års OL, mener hovedpersonen sjøl. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
ELEV OG TRENER: Eirik Verås Larsen sammen med sin tidligere og blivende trener Ørjan Madsen. Han er avgjørende for Norges gullsjanser i kajakk under neste års OL, mener hovedpersonen sjøl. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer