Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anders Eggan gjør comeback

Gjennom skademarerittet har Anders (21) jobbet som modell. Nå gjør han comeback

Anders (21) har modellkontrakt og debuterte som proffbokser i fjor. Nå har han signert en kontrakt som gjør at han går et proffstevne i Spania i juni.

KLAR FOR COMEBACK: Anders Eggan (21). Her med Lewis van Poetsch, som han slo i sin første proffkamp i oktober i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLAR FOR COMEBACK: Anders Eggan (21). Her med Lewis van Poetsch, som han slo i sin første proffkamp i oktober i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Anders Eggan (21) har signert med Katharina Thranderz' spanske promotørselskap Maravillabox Nordic, og skal bokse et stevne i Spania 29. juni.

Trønderen er et av Norges aller største boksetalenter, og gikk sin første proffkamp i Stokke i fjor. Den vant han på poeng. Han er også norgesmester.

- Det er en grunn til at vi signerer ham: Han er karismatisk og et usedvanlig stort talent med et voldsomt blikk. Han har en stor framtid foran seg. Han er født til å være proffbokser, sier André Moen i Valkyria til Dagbladet. Valkyria er Maravillabox' promotør.

Det forhandles om en langtidskontrakt - en proffkontrakt - for Eggan, men først skal han bokse dette stevnet.

VANT: Anders Eggan vant sin første proffkamp, mot Lewis van Poetsch. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VANT: Anders Eggan vant sin første proffkamp, mot Lewis van Poetsch. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Styrket av skade

Eggan har de siste seks månedene slitt med en skade i hånda. Knoken ble knust, han hadde fire tretthetsbrudd, en betennelse og et avrevet leddbånd. Sistnevnte måtte opereres og festes, noe som ga lang rehabiliteringstid.

Nå er han friskmeldt, og hadde sin første skikkelige sparring for en ukes tid siden.

- Jeg har nettopp fått klarsignal på at jeg kan slå fullt med den igjen. Det var ikke så gøy å være seks måneder ute, men det ga meg mulighet til å jobbe med mye annet. Venstrehånda er mye sterkere nå, og det har kommet mye godt ut av det, sier Eggan til Dagbladet.

21-åringen bokser dermed sin første kamp siden oktober i fjor. Faren, Øyvind, er trener og manager.

- Vi har et sinnssykt bra samarbeid, «farsan» er utrolig dyktig både som manager og boksetrener. Han jobber hardt for at jeg skal få leve ut drømmen min. Vi jobber sinnssykt bra sammen. Vi stortrives, sier Eggan.

Modell

Men 21-åringen har flere jern i ilden. Tidligere i år signerte han en kontrakt med et modellbyrå i New York.

- Det er en stor kontrast til boksingen. Jeg synes det er morsomt at jeg kan holde på med to så store motpoler. Jeg synes det er moro og en gulljobb å ha ved siden av. Men det er jo boksingen som er min lidenskap og det jeg vil satse på, sier Eggan.

Modelljobbingen har gjort at han har klart å koble av og ikke bare tenke på skaden. Han innrømmer at han har kjent litt på savnet etter boksingen, men har lagt seg i knallhard trening - og nå er han klar for kamp.

Om Moens lovprising, sier han:

- Jeg ser veldig lyst på framtida. Jeg har mange gode støttespillere rundt meg, som ønsker det beste for meg. Vi jobber bra sammen og har en sinnssykt god plan. Når jeg har en så solid gjeng rundt meg og har den motivasjonen jeg har nå, så ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal nå hele veien, sier Eggan.

- Hva legger du i «hele veien»?

- Drømmen er en OL-medalje i 2024 og et VM-belte. Det hadde vært stort, og jeg ser absolutt på det som en mulighet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media