TRAGEDIE: Flyet som skulle frakte Cardiffs rekordsignering Emiliano Sala ble funnet på bunnen av den engelske kanalen. Video: NTB Scanpix/UK Air Accidents Investigation Bureau. Reporter: Fredrik A. Filtvedt/Dagbladet. Vis mer

Gjennombrudd i undervannssøk av Sala og pilot Ibbotson: - Har funnet ett lik

Først ble det funnet deler av flyet. Nå er det blitt oppdaget én kropp også.

Det er altså funnet én kropp under vannet i flyet som styrtet 21. januar. Siden den gang har Cardiff-spiller Emiliano Sala vært savnet sammen med piloten David Ibbotson. Det var TV 2 som var først ute av norske medier om funnet av kroppen.

Vraket ble funnet søndag, der det foreløpig er bekreftet ett lik. Det antas at både piloten og fotballspilleren har omkommet, men liket som er funnet i flyet er foreløpig ikke offentlig identifisert.

Det var et privat-finansiert søk som står for funnet av flyet og kroppen. Søket etter Sala og Ibbotson ble ledet av David Mearns og hans selskap «Shipwreck Hunter», ifølge Sky Sports. Vraket ble funnet ved Guernsey-kysten i den engelske kanalen.

Mearns har også fortalt til samme avis at flyet ble funnet i én del.

- Det har krasjet og er ødelagt, men alt er der. Det er ikke sånn at det fragmentert, og flyet er ikke i hundre deler, forteller Mearns til Sky Sports.

- Ingen overlevde

Den offisielle letningen etter flyet ble avlyst etter tre dager uten hell. Etter det startet Salas familie en innsamlingskampanje for å betale for en privat letning ledet av Mearns selskap.

Til tross for at den private letningen gav raskere resultater enn den som ble gjort av det offentlige, var Mearns ikke interessert i å kritisere den opprinnelige letningen.

- De kan ikke klandres. Folk misforstår situasjonen. De måtte gjøre en vurdering om det var noen overlevende etter ulykken, og til slutt hadde de rett. Det var ingen som overlevde, hevder Mearns til Sky Sports.

SAVNET: Fotballspilleren er forløpig ikke bekreftet funnet, men det har oppstått et gjennombrudd i letningen etter å ha funnet ett lik. AP Photo / Thibault Camus / NTB Scanpix
SAVNET: Fotballspilleren er forløpig ikke bekreftet funnet, men det har oppstått et gjennombrudd i letningen etter å ha funnet ett lik. AP Photo / Thibault Camus / NTB Scanpix Vis mer

Familien opplyst

Argentinske Sala skulle ha vært Cardiff-spiller etter å ha meldt overgang fra franske Nantes, men siden han sa farvel til sine lagkamerater i Frankrike har han altså vært savnet.

Familien til Sala skal ha blitt opplyst om funnet.

- Jeg kan ikke tro det. Det er en drøm. En vond drøm. Jeg er desperat, sier far Horacio Sala fra sitt hjem i Progreso, Argentina ifølge Daily Mail.

Søsteren til savnede Sala, Romina, har gitt en reaksjon på funnet på Instagram. Hun legger ut et bilde av området flyet angivelig skal ha blitt funnet, med denne teksten til bildet: «Jeg elsker deg for alltid.»

View this post on Instagram

je t'aime pour toujours.

A post shared by Romina Sala (@salaromina) on

AAIB, som har stått for store deler av letningen, sa dette om funnet:

- AAIB vurderer nå neste steg i samhandling med familiene til piloten og passasjeren, og politiet.